Published On: 15 Janar, 2016

Këtë vit, Qeveria synon t’i miratojë 87 Projektligje në Kuvend

  • Qeveria në mbledhjen e saj të rregullt, po ashtu ka vendosur që për vitin 2016 t’i paraqesë në programin legjislativ 87 projektligje.

Sipas zëvendëskryeministrit, Kujtim Shala, ende të gjitha projektligjet nuk janë hartuara andaj edhe nuk dihet kostoja e tyre.

Për këtë, Shala ka kërkuar që kostot ekonomike të jenë sa më të vogla dhe të ketë kujdes me shpenzimet, në mënyrë që të mos bëhen shpenzime përtej planifikimeve.

Ndërkohë ministri Avdullah Hoti ka raportuar mbi performancën e të hyrave dhe shpenzimeve buxhetore. Tha se janë përmbushur kriteret e përcaktuara nga FMN-ja.

Po në këtë mbledhje, operatori telefonik serb, i cili për 15 vjet funksionoi ilegalisht në Kosovë, tashmë është legalizuar nga Qeveria e Republikës.

Ekzekutivi mori vendim që autoriteti rregullativ t’i japë leje të përkohshme operatorit shtetëror serb MTS, por kjo hyn në fuqi vetëm pasi Kosova ta marrë kodin telefonik +383 nga ITU-ja.

Me këtë, në Qeveri u tha se po plotësohet një prej marrëveshjeve të arritura në Bruksel. Edhe një tjetër vendim e mori Qeveria, këtë herë t’i stimulojë gjyqtarët që merren me krime të rënda në Kosovë.

Kabineti qeveritar ka emëruar Isuf Asllanin, anëtar të bordit të kompanisë Rajonale, Radoniqi në Gjakovë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...