Published On: 29 Mars, 2016

Këshilli i ministrave i Europës hesht ndaj terrorit psikologjik të Serbisë ndaj shqiptarëve

  • Kanë kaluar gati dy muaj që kur Avokati i Popullit, Hilmi Jashari, i është drejtuar me një opinion Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës për mosekzekutimin e aktgjykimit të Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut (GJEDNj) për rastin Grudiq, kundër Serbisë.

Jashari pret që përgjigjja t’i vijë javën e ardhshme. Komiteti i Ministrave, sipas tij, duhet të marrë parasysh opinionin e tij dhe Fondi të kthehet në Kosovë, shkruan sot Koha Ditore.

Në vendimin e Strasburgut të datës 17 prill 2012, u është dhënë e drejta për kthim të pensioneve të ndërprera në vitin 1999 dy pensionistëve nga Mitrovica me mbiemër Grudiq, të cilët për t’u ankuar në Strasburg ishin shpërngulur në Novi-Pazar, pasi që kjo gjykatë nuk i shqyrton ankesat e banorëve të shteteve që nuk janë anëtare të Këshillit të Evropës.

Me këtë aktgjykim, sipas opinionit të Avokatit të Popullit, u është njohur e drejta edhe të gjithë paditësve potencialë për marrjen e mjeteve nga Fondi për Sigurim Pensional dhe Invalidor (SPDIF).

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...