Published On: 8 Janar, 2016

Këshilla për ushtrime për gratë lehona (pas lindjes)

  • Edhe pse gjatë periudhës së shtatzënisë ndodhin shumë ndryshime në trupin e femrës dhe ato ndryshime qëndrojnë edhe për 4-6 javë pas lindjes, është konstatuar që femrat e kësaj kategorie mund të merren me ushtrime edhe aktivitet fizik, përderisa mjeku juaj nuk e ndalon një gjë të tillë.

Ushtrimet pas kësaj periudhe e përmirësojnë fitnesin kardio-respirator dhe në këtë mënyrë e lehtësojnë rënien në peshë. Humbja e peshës pas lindjes është dicka të cilën të gjitha femrat e kërkojnë. Për më tepër, humbja e peshës pas lindjes e zvogëlon poashtu edhe dhimbjen e fundshpinës, dhimbje e cila mund të zgjasë deri në 3 vite.

Tjetër dobi e ushtrimeve në këtë periudhë është edhe ulja e gjasave për depresion të paslindjes. Për ta luftuar dhe reduktuar këtë formë të depresionit, femrat duhet të angazhohen në aktivitete të cilat në thelb kanë lirim e stresit dhe jo provokimin e tij.

Sigurisht që barrierat janë të mëdha kur është fjala për t’u marrë me ushtrime pas periudhës së lindjes por dobitë të cilat na i sjellë aktiviteti për shëndetin i tejkalojnë këto pengesa.

Në fund, edhe pse shkencërisht nuk është konstatuar të ketë ndonjë efekt anësor në qumështin i cili u ofrohet fëmijëve nga nënat të cilat janë aktive fizikisht, preferohet që ushqyerja me gji të bëhet para ushtrimeve për arsye se aktiviteti fizik me intensitet mund të prodhojë acid laktik i cili mund të ndikojë në shijen e qumështit i cili i ofrohet fëmijëve.

Aktiviteti fizik me intensitet të ulët është forma më e përshtatshme për ushtrime gjatë kësaj periudhe.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...