Published On: 21 Janar, 2016

Kërkojnë lirimin e djemve të burgosur në rastin e Kumanovës (Video)

Isak Pajaziti, nga fshati Hotël i komunës së Likovës, kërkon drejtësi për vëllain e tij Musadik Pajaziti. Ai akuzohet për terrorizëm në ngjarjet e Kumanovës. Familja na pranoi në shtëpinë e Musadikut. Me datë 15 shtator të vitit të kaluar në këtë shtëpi ishte arrestuar vëllai e tij. Ai thotë se vëllai i tij është i pafajshëm, dhe kërkon nga autoritetet që ta lirojnë.

“Jam i sigurtë se është i pafajshëm,  dhe asnjë  gabim nuk ka, në rast se është fajtor, i gjithë fshati të kishë burgosur. Kërkojmë lirimin e tij dhe shokëve të tij; janë të pafajshëm”, tha Isak Pajaziti.

Edhe bashkëshortja e Musadikut, Qefsere Pajaziti, është e bindur se burri i saj, po mbahet në burg i pafajshëm. Ajo thekson se edhe vizitat i ka të rralla në burg, ndërsa shton se burri i saj vuan nga sëmundja e diabetit.

“Ai është i pafajshëm; prej gjumit më morën… Kërkojmë lirim të tij, gati 3 muaj, s’kemi asnjë përgjigje. Ai vuan nga sëmundja e diabetit ”, tha për TV21, Qefsere Pajaziti, bashkëshortja.

Të njëjtin fat sikur familja Pajaziti, e ndan edhe familja Latifi nga fshati Hotël. Me të njëjtën ditë në mëngjesin e tetorit të vitit të kaluar u arrestua edhe Ragmi Latifi. Xhaxhai i Ragmiut, Fejzullai dhe djali i tij Vildani, rrëfejnë ngjarjen se si policia bastisi shtëpinë e tij. Ata janë të bindur se djali i tyre është i pafajshëm dhe se po hakmerren për angazhimin e tyre në luftën e vitit 2001.

“Ky është një montim,  hakmarrje; këto djem janë të burgosur për rastin e konfliktit të vitit 2001. I humbën ushtarët e vet, ku do të shkojnë politikanët në këtë drejtim, ndoshta janë duke përgatitur akoma aksione, montime gënjeshtra t’i shpëtojnë hajdut… lekut të tyre, kërkojmë lirimin e tyre në mal e në fushë”, tha për TV21, Fejzulla Latifi, Xhaxhai i Ragmiut.

Tv 21 iu drejtua Gjykatës Themelore, Shkupi-1, prej ku na thanë se në bazë të propozimit të Prokurorisë Themelore Publike, atyre, në procedurë paraprake u është caktuar masa e paraburgimit nga gjykatësi, ndërsa për personat e njëjtë, në Gjykatë ende nuk është dorëzuar aktakuza. Nga Gjykata Themelore thonë se kompetente për hetimin është Prokuroria. Aksioni “Rrufeja”, ishte realizuar me 15 tetor të vitit të kaluar, ku ishin arrestuar shtatë persona prej të cilëve tre janë nga fshati Hotël, dy nga Breza dhe një nga Mateçi. Të shtatë personat janë të dyshuar për vepra penale “Organizim terrorist”.

 Kërkojnë lirimin e djemve të burgosur në rastin e Kumanovës (Video)

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...