Published On: 20 Shkurt, 2016

Kërkohet hetimi i policëve, të cilët arrestuan deputeten Albulena Haxhiu

Rrjeti i Grupeve të Grave të Kosovës ka reaguar ndaj trajtimit që Policia e Kosovës i ka bërë deputetes së Vetëvendosjes, Albulena Haxhiu, dje në seancën dhe pas seancës parlamentare, duke kërkuar hetim të menjëhershëm ndaj anëtarëve të Policisë së Kosovës.

“RrGGK dënon trajtimin e dyshimtë të deputetes Albulena Haxhiu nga anëtarët e Policisë së Kosovës gjatë dhe pas seancës parlamentare të 19 shkurtit 2016, dhe kërkon hetim të menjëhershëm të kushteve të arrestimit dhe trajtimit të saj nga anëtarët e Policisë së Kosovës”, thuhet në komunikatë.

Tutje thuhet se “gjatë konfrontimit në seancën parlamentare të mbajtur me 19 shkurt 2016, në momentin e kapjes së saj nga sigurimi parlamentar, Haxhiu shtyhet nga një anëtare e sigurimit, dhe si rrjedhojë rrëzohet dhe godet kokën. E lënduar, ajo dërgohet në emergjencë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës (QKUK). Aty, anëtarët e Policisë së Kosovës nuk lejuan anëtarët e familjes së Haxhiut e as mediat të afrohen në dhomën ku ishte duke u trajtuar nga stafi mjekësor. Madje, sipas bashkëshortit të saj, policët kanë qëndruar në dhomën e trajtimit dhe kontrolluan trupin e Haxhiut gjatë mjekimit të saj.”

RrGGK beson se qëndrimi i saj në dhomën e trajtimit me anëtarë të Policisë së Kosovës dhe pa prezencën e anëtarëve të familjes nuk është i drejtë, për disa arsye:

“E para, prej kohës kur është lënduar e deri te qëndrimi i saj në spital, asaj nuk i është paraqitur një urdhër arresti. Po ashtu, nuk është e qartë nëse ishte zyrtarisht nën arrest apo paraburgim policor. Në rastin e dytë, nuk është e qartë nëqoftëse ajo mund të kuptonte arsyet e arrestimit të saj, një kusht ligjor për arrestim dhe paraburgim sipas ligjeve të Kosovës.”

Sipas RrGGK, asnjë nen në Kodin Penal apo në Kodin e Procedurës Penale nuk e arsyeton moslejimin e anëtarëve të familjes së Haxhiut në dhomën e trajtimit.

“E treta, mu për shkak se është zyrtare publike, Policia e Kosovës është dashur të demonstrojë transparencë të plotë gjatë përcjelljes së Haxhiut në QKUK. Nuk është e qartë për qytetarët nëqoftëse Haxhiu është marrë në pyetje kur ishte në dhomën e trajtimit, e rrethuar me anëtarë të Policisë së Kosovës. Po ashtu nuk është e qartë në qoftë se kontrollimi i trupit të Haxhiut është kryer brenda kornizave ligjore të Kosovës.”

RrGGK i bën thirrje Policisë së Kosovës të hetojë dhe shpjegojë arsyet e këtij arrestimi jo transparent të një deputete parlamentare, “të hetojë në qoftë se ilegalisht është marrë në pyetje gjatë trajtimit të saj mjekësor, dhe të hetojë nëqoftëse personi i saj është kontrolluar ilegalisht nga Policia e Kosovës gjatë qëndrimit të Haxhiut në dhomën e trajtimit. Për të gjitha këto veprime, presim llogaridhënie nga Policia e Kosovës.” /KosovaPress

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...