Published On: 3 Maj, 2016

Kërçova pa flamur dhe me mbishkrime maqedonisht

Përkundër ligjit i cili thotë se gjuha shqipe është gjuhë zyrtare në ato komuna ku shqiptarët janë më shumë se 20 për qind e popullatës, nëpër lokalet e ndërmarrjet private dhe ndërtesat e institucionet publike në Maqedoni, gjuha shqipe shumë pak apo fare shihet në mbishkrimet e tyre.

Shembulli më drastik është në Kërçovë, komunë e udhëhequr nga partia shqiptare në pushtet, njofton korrespodenti i agjencisë së lajmeve INA.

Pallati i Kulturës në Kërçovë akoma mbanë emrin “Koco Racin” dhe i njëjti emër nuk i shkruar në versionin shqip. Poashtu në këtë institucion valon vetëm flamuri maqedonas. (INA)

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...