Published On: 23 Prill, 2016

Kënga e kardinalit

Agim Vuniqi

Kënga e kardinalit
(Zog ngjyrëkuq, pjesë e faunes amerikane)

 

… Buzë dritares sime
një zog ngjyrëkuq cic’rron
… …cic’rron
ciu… ciu… ciu…,
cic’rron … cic’rron

kardinali i bukur ndjenjat na i zgjon
…neve na i zgjon
melodi të bukur ai këndon
…ai këndon

ndjehet i lirë kur ai flut’ron
…ai flut’ron
një ndjenjë e posaçme
mua m’kaplon…, mua m’kaplon
butësisht ëmbël ai zogë këndon
ai zogë këndon

Dhe sa herë një pupël i thyhet
një t’re formon
….fije mëndafshi
një botë t’veçantë krijon, ai krijon

me pendla ari’kulluar
sa shpejtë…sa shpejtë
ai flut’ron…flut’ron

Butësisht kardinal ti dole
na lidhe ngushtë n’këtë botë
…asaj ne i përkasim
dhe na banë të fortë

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...