Published On: 9 Shkurt, 2016

Kë e dëmton mungesa e gjumit?

Shkencëtarët amerikanë dalin në përfundim se fëmijët të cilët flenë më pak janë më të rrezikuar për tu shëndoshur.

Ndërkohë që studime të ndryshme të realizuara më parë tregonin se mungesa e gjumit e trashjes te të rriturit dukshëm zvogëlon aftësinë njohëse tek fëmijët.

Studiuesit, studimi i të cilëve zgjati gjashtë vite e kanë studiuar shëndetin dhe peshën e fëmijëve të moshës 1, 2 , 3 4 dhe 5 vjeç.

Çdo ditë ata matën të gjithë parametrat e nevojshëm për diagnozën e trashësisë duke përfshirë indeksin e masës trupore perimetrin e belit  dhe përqindjen e masës muskulore

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...