Published On: 3 Shkurt, 2016

KDI zotohet se do ti ulë bashkë në tryezë, pushtetin dhe opozitën

Instituti Demokratik i Kosovës ka ndërmarrë një iniciativë për ti ulur në një tryezë dialogu liderët e partive politike në Kosovë, me qëllim të gjetjes së rrugdaljes nga kriza aktuale politike në vend.

“Duke qenë se profili i Institutit Demokratik të Kosovës është promovimi i demokracisë dhe avancimi i praktikave parlamentare dhe proceseve të lira zgjedhore, KDI ka ndërmarrë disa aktivitete në funksion të daljes nga situata aktuale politike. Në kuadër të kësaj ndërmarrje, KDI ka takuar gjithë liderët e partive politike dhe akterë tjerë vendorë e ndërkombëtar për të diskutuar situatën dhe nevojën e një dialogu ndërpartiak si rrugëdalje nga situata” theksoi drejtori i KDI, Ismet Kryeziu për gazetablic.com.

Sipas Kryeziut, në këto takime KDI është shprehur e gatshme dhe e përkushtuar për to ofruar kontributin e saj, nga pozicioni i shoqërisë civile në lehtësimin e një tryeze të përbashkët politike në mes liderëve nga koalicioni qeverisës dhe subjektet opozitare.

“KDI ka vazhduar me raundin e dytë të takimeve me liderët partiakë dhe beson që gjatë ditëve në vijim do të ketë më të qartë gatishmërinë e tyre që të ulen në një tryezë politike të iniciuar nga shoqëria civile. Të gjitha këto aktivitete janë vazhdimësi e aktiviteteve të mëhershme si marshi i paqes etj. KDI vazhdon të beson dhe të jetë e përkushtuar se dialogu ndërpartiak është instrumenti i vetëm dhe i nevojshëm për dalje nga situata politike”, tha Ismet Kryeziu.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...