Published On: 26 Janar, 2016

Kartoni i gjelbër në futboll, ja për çfarë do të shërbejë

  • Kartoni i gjelbër do t’i shërbejë gjyqtarëve që t’i ‘shpërblej’ lojtarët për lojë korrekte dhe veprime të mira sportive.

Për të mbështetur Fair Play-in në ligat evropiane, UEFA ka nisur një projekt në disa shtete për të përdorur edhe kartonin e gjelbër në ligat e të rinjve.

Sigurisht që kartoni i verdhë dhe i kuq do të përdoren për të ndëshkuar lojtarët dhe skuadrat, por kartoni i gjelbër do të jetë i kundërt dhe do të jepet për lojë korrekte dhe veprime të mira sportive.

Nuk është risi interesante në futbollin Italian, në Serie B është e mundur që të futet “kartoni i gjelbër ” për lojë korrekte, për të inkurajuar “aktet e korrektësisë”.

Ky mund të jetë zhvillim interesant në futboll dhe federata Italiane do ta vëzhgojnë se çfarë lloj ndikimi do të ketë ky sistem i ri i kartonit të gjelbër, nëse rezultatet janë të favorshme ata mund ta aplikojnë këtë edhe në Serie A në vitet e ardhshme.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...