Published On: 13 Shkurt, 2016

Karriga e Presidentit të Kosovës është posti më i lartë shtetëror, por më pak i rëndësishëm, në krahasim me atë të Kryeministrit


Afrim Musliu

Dëshira e madhe e Thaçit (sikurse edhe Vladimir Putini i Rusisë) që në CV-në e tij të shkruaj edhe detyrën e presidentit, ka rëndësi të madhe për zhvillimet e mëtutjeshme politike në vend, ku mund të priten edhe lojërat dhe manipulimet më të ndyta politike, mu ashtu siç vetëm ne shqiptarët dimë ti bëjmë. Vetëm ndërmesveti, kuptohet!
Ndëgjoj zëra të shumtë tek shumë LDK-istë të cilët më të rëndësishme e shohin prishjen e koalicionit, sesa zgjedhjen e Thaçit president.
Besoni, se as unë nuk jam që Thaçi të jetë fare në pushtet, e aq më pak ta përdorë Vulën e Presidentit Rugova.
Por, duke e menduar pak më kthjelltë dhe më racionalisht këtë çêshtje, mendoj se zgjedhja e Thaçit president është më i rëndësishëm për LDK-në në përgjithësi, sesa për partinë e vetë Thaçit, PDK-në! Pse? Sepse, në bazë të Kushtetutës, Presidenti i Kosovës nuk guxon ta ushtrojë edhe detyrën e kryetarit të partisë. Andaj, zgjedhja e Thaçit president, dhe emërimi i Kadri Veselit, (ish-kryetarit të organizatës vrastare dhe kriminale ShIK) si kryetar të PDK-së, do të shkaktojë rrëmujë të madhe brenda PDK-së. Rrëmujë kjo, e cila do të vie deri tek ndarja e PDK-së në dysh, gjë që vetëm do të sjellë ujë në mullirin e LDK-së.
Prandaj, LDK-istët të cilët kundërshtojnë respektimin e marrëveshjes së koalicionit duhet të shiqojnë pak më larg sesa hunda e tyre dhe poashtu ta votojnë Thaçin për president, që do të thotë se do të votojnë edhe për fillimin e fundit të PDK-së!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...