Published On: 14 Tetor, 2016

Karriera në industrinë qeveritare


Agim Vuniqi

Deri me tash skena politike e Kosovës ishte e rehatshme, ministër, zëvendës ministër, këshilltarë, deputetë…, merrnin para pa bërë asnjë përpjekje të vogël, ngase elektorati “machiato-men” nuk ishte shumë i interesuar për ndryshime, tash kanë ndryshuar rrethanat, shetitjet e lira në ambientet e hapura dhe të mbyllura mund t’i gjej ata të lagur nga vezët e ushqyeshme përplotë albumine, ato zakonisht i përpinin sportistët të paziera, duket se ky pasurim albuminor do të përfshijë pozitën e cila po i gëlltitë taksat me lezet… Tash e mbas duhet të përgatiten t’i bartin dy palë rrobe, ose të shoqërohen nga shoqëruesit me uniforme anti-vezë.

Shoqëria shqiptare në përgjithësi është e painteresuar për ambientin politik, atyre iu është servuar “machiato-aedhmëria” dhe “machiato-barazia sociale”, çmimi i kësaj barazie ndryshon prej 50c deri në 1€ varësisht nga lokali ku mund të blehet kjo rahati sociale. Por cili është realiteti? Kumbarët e krimit të organizuar kanë organizuar rrjetin e informatorëve, të cilët kushtëzohen me mbajtjen e vendit të punës, këtë sistem e ka shtrirë në mënyrë të përkryer PDK-ja, e cila ka krijuar varshmërinë biznesore, ky është një grup i madhë i interesit që ka blerë atë tjetrin pak më të vogël, LDK-në, të cilët veçse kanë pasur lidhje të vjetra biznesore me Graçanicën dhe veriun, Kurshumlinë, Nishin, kudo në Serbi, konkludimin mund ta nxirrni nga shtrirja e saj e ndikimit, afër kufirit me Serbinë. Fuqia financiare e PDK-se, qysh nga fillimi është varur edhe nga ideatorët që kanë selinë në “Swiss Diamond”, larg syve të qytetarëve të rëndomtë, që mund ta vështrojnë si një godinë e re, e pashme, e ndërtuar me material ndërtimor kinez. Pra qytetarët janë të kënaqur me jetën e tyre 50 centëshe, dhe ata janë shumica e machiato-men.

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. fery thotë:

    Ehh z.Vuniqi….”kushe me djallin mbjelle fara ( kungulli ) , kungujt bien mbi te ,dhe ia qajne koken ” thote nji fjale popullore …!
    Te shpresojme se votuesit dhe populli i Kosoves kete here nuke do te votoje sipas deshires se lidershipit te subjekteve politike dhe kandidateve te preferuar nga listat zgjedhore te tyre.

    Përgjigjiuni
    Pelqej(1) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...