Published On: 21 Mars, 2016

Kapja e shtetit nuk ka të ndalur! Krimet e Ahmet Shalës e të tjerëve po heshten!

 

Agim Vuniqi

Nuk bëhet “nami i zi” që kryeministri aktual harron që është kryeministër i vendit, edhe atëherë kur mediat e zënë ngusht, është detyrë e tyre. E keqja është që ai është kapur dhe shantazhuar nga rivali i deridjeshëm politik, i cili u dhuronte traktorë falas bujqve serbë, me parat e taksapaguesve shqiptarë, pa i pyetur ata fare, por as nuk bëzan fare kur zyrtarët hezitojnë të deklarojne publikisht pasurinë, e lë më kur ata nominohen dhe emrohen sipas çelësit partiak nëpër pozita të rëndësishme, edhepse shumë nga ta janë treguar të papërgjegjshëm në kryerjen e detyrave dhe dështakë. Kapjet e shtetit nuk janë ndalur, as grabitjet e pozitave, veç se janë bërë shumë më shumë, por është shumë diskutabile edhe çështja e nominimit të ministrave. Si ndodhi që u hesht, edhe nga mediat, çështja e shkatërruesit të ekonomisë së Kosovës Ahmet Shala që kishte pozitën e të parit në AKM, pastaj atë të ministrit të “ekonomisë e financave”, pastaj u shpërblye edhe me pozitën e diplomatit të parë në Japoni, për t’u shkëputur vëmendja e opinionit nga krimet e tij ekonomike dhe të të ardhmes së punëtorëve kosovarë, e ai ishte qytetar i angazhuar me shtetësi të Republikës së Shqipërisë dhe paguhej si staf ndërkombëtarë, nuk ishte zyrtar i Kosovës, asnjëherë nuk u prononcua qeveria e Shqipërisë për shtetasin e saj (i cili paguhej, si staf ndërkombëtar), ai, sekretari i Lidhjes së Rinisë komuniste të Fakultetit Ekonomik ishte njëri ndër përfituesit më të mëdhenjë të pasluftes, i shpërblyer me pozita të ndryshme zyrtare, edhe si ministër i qeverisë së Kosovës; shumëçka është shkruar deri më tash në shtypin shqip-folës, për të, e rikujtova edhe njëherë së paku bile për hir të saktësisë dhe për hir të korrektësisë që duhet ta dijë opinioni shqiptar dhe tagërpaguesit shqiptarë, meqë ata serb janë “të rëndë”. Duket se përfituesit e shpërblyer, vazhdojnë idilën e kënaqësisë “diplomatike” edhe në SHBA, sikurse është rasti i eks ambasadorit Akan Ismaili, i cili ishte përfolur nga mediat për transfer të 7.5 milionë euro cash në Slloveni dhe SHBA, cili është misioni i tyre i heshtur diplomatik, ndoshta jo për të hapur një degë të re të PDK-së, për transfer gradual të kapitalit nga Kosova të aparatiçkëve në pushtet. Se janë të specializuar për marifetllëqe nuk ka fije dyshimi!

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. sadat fejza thotë:

    Isa mistafa esht e zeza e kosoves dhe e popullit te kosoves ky meriton konopin ne fyt dhe ta denoj populli

    Përgjigjiuni
    Pelqej(3) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...