Published On: 18 Janar, 2016

Kameleonët e facebookut!

 

Shkruan: Arif Molliqi

I mora disa emaile, ose po e quaj: mesazhe.
Me erdhen në orët e vona të mbrëmjes. Dhe, më befasuan. Pashë se ishin nga XY ( po e quaj XY, sepse mesazhe të tilla kam marrë nga shumë persona, dhe s´dua që ata të ngatërrohem mes vete se: kush cilin i ka dekonspiruar).
I lexova më vëmendje ato mesazhe. Fillimisht më kishin përshëndetur, më kishte lavdëruar, e diku më tregonin se “s´kisha të drejtë” për ato që shkruaja.
Gjithsecili më thoshte se këtë reagim po ma dërgonte vetëm mua, mbasi me paskan “shokë” të mirë(?!) Disa edhe arsyetoheshin se disa shkrime që ishin kundër meje, ata nuk i paskan pëlqye…Gjithsecili veç e veç, më tregonte se çka kishte dëgjuar për mua, bile si në besim, me tregonin.
Edhe këso muhalifesh.
Nejse, ashtu si mendoj unë, ata kanë të drejtë të mendojnë ndryshe prej meje. Por, çdonjëri e shfaqnin edhe pak dronë se, po të reagonte dikush në shkrimet e mia, do të bëhej hataja.
Qesha shumë.
Më shumë qesha kur në një mesazh XY, kishte shkruar se si unë nuk qenkam mirënjohës ndaj tyre. Me paskan afirmuar si poet(?!) duke me shpërblye. Me paskan afirmuar si shkrimtar(?!) duke më shpërblye, e unë, unë ua paskam kthye shqelmat(?!)
XY tjetër më shkruante në mesazh se: mbase nuk po merrja pjesë nëpër këto “zijafetet” e tyre, nuk paskam të drejtë të shkruaj as për mirë e, as keq për ta.
Vetëm për një gjë më erdhi rëndë.
Më çfarë të drejte morale mundohen të ma ndalojnë: çfarë të shkruaj?
Edhe këtu qesha më të madhe.
Por, meqë kam një respekt për kontributin e tyre, pa dhenë vlerësime sa e si kanë kontribuar, më erdhi çudi vetëm pse nuk më paskan njohur. E, nëse me kanë njohur: pse m´kanë drejtua me mesazhe veç e veç. Çka kanë menduar më ketë metodë provokimi?!
Nuk po e them se gjithçka që shkruaj, është e mirë. Jo. Vlerësimin ia lë kohës. Një gjë mund të garantoj: përpjekja ime në krijimtari e publicistikë është që me tërë diturinë dhe guximin tim të them vetëm atë që di, pa pasur ndikim nga mendimet e tjerëve. Askush nuk me dirigjon(!!??)
Nuk po them se nuk ka gabime në mendimet e mia. Mund edhe të ketë, por ato janë gabime të mijat e jo, të dirigjuar nga të tjerët. Jam i bindur se kam të drejtë në pikëpamjet e mia, edhe këmbëngul në qëndrimet që unë u rri përball.

Së fundit, dëshiroj që ky “mesazh” i imi t’ju gjejë shëndosh e mirë të gjithë XY-nave, më porosinë se nuk e kam zakon t’ia kthej askujt përgjigjen privatisht, por në mënyrë publike. Herën tjetër edhe më emër e mbiemër.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...