Published On: 21 Prill, 2016

Jusuf Buxhovi: Kosova historikisht ishte me perëndimin

 

Nga Adem Lushaj
Historia jonë në vazhdimësi ka treguar se orientimi i popullit shqiptar, ishte kah perëndimi, përkundër asaj se propagandohej se ky ishte kah lindja. Politika që udhëhiqet në Kosovë, nuk është ajo që e dëshiron populli dhe që ishte synimi i gjitha lëvizjeve për Liri dhe Pavarësi. Kështu ishte deklaruar historiani, publicisti dhe veprimtari i shquar Jusuf Buxhovi, gjatë vizitës së tij nëpër disa nga shkollat e Komunës së Gjakovës dhe Deçanit, i shoqëruar edhe nga veprimtari Njazi Tafilaj. Autori i veprave, “Kthesa Historike”, “Kosova” dhe shumë të tjerave, në bashkëbisedim me mësimdhënës që kishte takuar, ka inkurajuar Ata, për punën e tyre të palodhshme për vite të tëra, duke treguar se arsimi shqip, nuk iu kishte nënshtruar asnjë diktature. “Ju jeni ata që keni vu bazat e shtetit tonë, duke mos u përkulur para asnjë diktatori”, ishte shprehur historiani Buxhovi, për të cilin bazat e shtetit të mirëfilltë, janë të ndërlidhura me punën në arsim, nxjerrjen e kuadrove të afta, duke filluar që nga arsimi fillor.
Ai, gjatë vizitës së tij në Novoselë, Rastavicë, Drenoc dhe Isniq, iu ka dhuruar edhe disa nga veprat e tij, të cilat do pasurojnë bibliotekat e këtyre shkollave, gjë që ishin mirëpritur si nga menaxhmenti, ashtu edhe nga nxënësit e këtyre shkollave.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...