Published On: 2 Prill, 2016

Juristi Arbër Ademi për përgjime joligjore: Ata që publikuan do të sanksione prej 1 deri në 5 vjet burg

Profesori universitar, dhe jurist i njohur, Arbër Ademi, në një prononcim për “Zhurnal” thotë se dhe ai dakordohet me Prokurorinë speciale publike dhënë dje për media,  që në mënyrë më të ashpër të dënohen kriminelet që publikojnë materialet, përgjimet nga bisedat private të cilat gjatë ditëve të fundit janë paraqitur në rrjetet sociale dhe me të cilat prishet integriteti, dinjiteti dhe morali i personave të caktuar.

Ai mes tjerash theksoi se, materialet e montuara të cilat janë siguruar  apo regjistruar në mënyrë të paligjshme, paraqesin vepër penale në përputhje me nenin 151 të Kodit Penal, sanksioni për të cilën është prej deri në 5 vjet burg.

“Ngjarjet e fundit ku në opinion u  publikuan biseda private dhe intime për të cilat ekzistojnë dyshime të bazuara se nuk janë autentike, por të montuara dhe të cilat janë siguruar  apo regjistruar në mënyrë të paligjshme, paraqesin vepër penale në përputhje me nenin 151 të Kodit Penal, sanksioni për të cilën është prej deri në 5 vjet burg.

Konsideroj se është e domosdoshme veprimi i institucioneve të vendit, përfshirë këtu edhe Prokurorinë Speciale Publike, të cilat duhet të reagojnë dhe denojnë të gjitha publikimet e materialeve të këtilla me të cilat synohet që të dëmtohet integriteti, dinjiteti dhe morali i personave të caktuar.

Fundja, edhe një nga qëllimet e konstituimit të  Prokurorisë Speciale Publike ka qenë dhe është që të merret situata në kontroll pas publikimit të materialeve të përgjuara nga opozita dhe të kthej besimin e qytetarëve në institiucionet e vendit, respektivisht që debati për kryerjen eventuale të veprave penale nga bartësit e finksioneve politike dhe publike nga rruga të zhvendoset në nivelin institucional. Si shtet dhe shoqëri assesi nuk guxojmë që të dalim nga rruga institucionale, e cila u ofron të gjithëve siguri juridike, respektim të ligjit dhe lirive dhe të drejtave të njeriut.”, theksoi për Zhurnal, jurist i njohur, Arbër Ademi.

Ndryshe, dje edhe në preskonferencën e Prokurorisë Speciale njoftuan se për rastin në fjalë kanë nisur procedurë parahetimore, ndërkaq shtojnë se kjo vepër penale dënohet me ligj, edhe atë prej 1 deri në 5 vjet burg.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...