Published On: 20 Janar, 2016

Jo zgjedhjes së Thaçit President! dhe Isa Mustafa ti largojë nga funksionet partiake të inkriminuarit

 

Kryesia e Nëndegës së LDK-së në Solothurn, ku merrnin pjesë ¾ e anëtarëve, në mbledhjen e mbajtur ditën e premte, me datën 15.01.2016, pasi shqyrtoj disa pika të rendit të ditës në lidhje me situatën politike në Kosovë me theks të veçantë ato brenda anëtarësisë së LDK-së, në Kosovë, në Degën e LDK-së në Zvicër dhe debatoi edhe për gjendjen në Nëndegën e LDK-së në Solothurn, vendosi njëzëri që për gjendjen e krijuar në LDK-në në Zvicër dhe për elektoratin e LDK-së në Kosovë të lëshoj këtë:

Deklaratë publike

 

Të nderuar anëtarë të LDK-së, simpatizant dhe përkrahës të LDK-së. Siç e kemi parë kohëve të fundit, vlimet politike në Kosovë kanë hyrë në një fazë sa kritike po aq edhe të komplikuara, ngaqë pozita dhe opozita e kanë degraduar dialogun për zgjedhje politike i cili në vend që të zgjidhet në Parlament, dialogu është zhvendosur në rrugë, ku po shohim skema të dhunës dhe shëmtinë e saj. Kemi frikën se kjo situatë po rrëshqet drejt një përkeqësimi dhe hasmërie e cila nuk dihet se ku ka të ndalur.

Në një shikim të ftohtë, ka simptome ndjellakeqe, si duket të dyja palët janë duke pritur viktimën e parë, qoftë nëse demonstruesit do të vrisnin ndonjë polic ose dikush nga policia të qëlloj një demonstrues, për të marrë shkas për një gjakderdhje me përmasa të paparashikuara, dhe do të mbillte zi e kob për popullin dhe  shtetin, edhe ashtu të kriminalizuar në çdo pore të jetës, ku pothuaj  se asgjë më nuk funksionon.

Verbëria e kësaj klase politike, pra e Qeverisë Mustafa, u shpërfaq me të gjitha ngjyrat dhe nuancat e errëta, ku prioritet janë postet dhe pasuria, e jo për funksionim të shtetit ligjor. Ky turravrap për të rehabilituar klanet së pari brenda LDK-së, e pastaj kriter e pa kriter për të punësuar nëpër institucione shtetërore, ka sjellë Kosovën në këtë gjendje çfarë është momentalisht, madje deri në atë masë ku pothuaj se qoftë edhe një segment i jetës normale në Kosovë me këtë qeveri nuk po funksionon.

Vota është e shenjët dhe si të tillë duhet me e përdor e jo për të manipuluar me të siç ka vepruar Kryesia Qendrore e LDK-së. Ne diaspora që ia kemi dhënë këtë votë LDK-së, e kemi bërë me shpirt e zemër, besa edhe me infuzione financiare, pra pa asnjë lloj interesi, vetëm e vetëm  për një jetë të dinjitetshme dhe  prosperitet, të familjarëve dhe më të dashurve që i kemi në Kosovë. Prandaj ju bëjmë thirrje publike që ta ndryshoni komplet kursin e veprimit, sepse me  jemi këmbëngulës  dhe të vendosur si kurrë më parë, që votën tonë nuk do të lejojmë të keqpërdoret.

Po u bëjmë me dije se duhet të mësoheni një herë e përgjithmonë se edhe në demokraci ka një minimum të moralit politik, minimum për të të cilin çdo lider obligohet të mos e kaloj. Në rastin e votës tonë ju e keni kaluar çdo limit dhe atë jo për shtet por për klane dhe për pushtet, andaj ne jemi të zhgënjyer deri në pafundësi.

Kryesia e Nëndegës së LDK-së në Solothurn, shprehë zhgënjimin e saj në udhëheqjen e LDK-së e cila votën tonë e  ka marrë me deklaratat e përsëritura se kurrë nuk do të ketë koalicion me PDK-në, ndërsa për personin që sot po trumbetohet se me votën tonë do ta  zgjidhet President i Kosovës, na duket antidemokratike dhe si një pazar pa hanxhiun. Kryesia e Nëndegës së LDK-së në Soluthurn ua tërheq vërejtjen se ne nuk do të lejojmë në asnjë mënyrë, dhe me asnjë çmim të manipulohet edhe vullneti ynë, pasi në demokraci ka rregulla të cilat ma së shumti i ka abuzuar vet kryesia qendrore e LDK-së.

Prandaj ne anëtarët e kryesisë së Nëndegës së LDK-së në Solothurn, në përputhje me statutin dhe programin e LDK-së, deklarojmë se as Isa Mustafa dhe asnjë organ tjetër i LDK-së nuk e ka mbështetjen tonë, në këtë rast votën tonë dhe të familjarëve tanë në Kosovë, që për kandidat të propozuar të jetë një individ përçarës dhe me tendencë shkatërruese, ku nuk e posedon as minimumin e kredibilitetit moral, kryetari i LDK-së po tallët me elektoratin dhe me Kosovën.

Po ashtu ia bëjmë me dije se z. Salih Morina nuk ka qenë në Solothurn, dhe nuk është takuar me ndonjërin nga anëtarë e kryesisë së nëndegës sonë, prandaj shprehim habinë tonë si ka pasur mundësi të manipuloj opinionin publik me një të pa vërtetë të kulluar.

Nëndega e LDK-së në Solothurn, apelon tek kryesia e Degës së LDK-së si dhe iu bënë thirrje edhe nëndegëve tjera që të shprehen publikisht kundër zgjedhjes së Hashim Thaçit, President i Kosovës, kurse për kryetarin e LDK-së z. Isa Mustafa kemi këtë thirrje publike që t’i realizoj reformat e premtuara brenda LDK-së dhe ta funksionalizoj kodin e përgjegjësisë, i cili i detyron nga LDK-ja të ikin të gjithë ata që kanë procese të hapura, i kanë duart e përlyera dhe kanë humbur radhazi, sikurse edhe ata që janë treguar të dobët në këtë periudhë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...