Published On: 9 Maj, 2016

JO “Shqipëri e madhe”, por vetëm SHQIPËRI ETNIKE INTEGRUESE EVROPIANE

  • Barometri diplomatik

  • Prof.Dr.Mehdi HYSENI

***Shqipëria Etnike është evropianizëm qytetërues, integrues, pluralist, multietnik, demokratik dhe paqësor i Ballkanit, kurse “Shqipëria e madhe” është “ombrella” militariste dhe kolonialiste e Serbisë së Madhe (Velika Srbija), që do të thotë terrorizëm, agresion dhe pushtim i territoreve të huaja në Ballkan.

Kush e kupton drejt këtë asimetri-dallim të këtyre dy koncepteve, kurrë më  nuk do ta zinte në gojë, as nuk do ta shkruante e as nuk do të shërbehej me togfjalëshin politiko-propagandistik serbomadh “Shqipëria e Madhe”, sepse kjo është  “arma bërthamore” e sofistikuar për zhdukjen e shqiptarëve dhe  të Shqipërisë Etnike në Ballkan.
Pra, duhet ta kenë të qartë të gjitha ata, që për qëllime të ndryshme qoftë politike a mafioze etj…., qoftë  në ndonjë formë tjetër e  përdorin termin “Shqipëria Madhe”, para Evropës dhe para botës, do të  ndiqen, do të akuzohen dhe do të denoncohen njësoj sikurse ata, që mbështesin terrorizmin qoftë në dimensione kombëtare apo ndërkombëtare.
“Shqipëria e madhe” nuk është krijesë  e as kërkesë shqiptare, por e shovinizmit dhe e etnocentrizimit serb në mbrojtje të Serbisë së Madhe (Velika Srbija).
Pra, larg duart nga parulla terroriste serbomadhe e ashtuquajtur “Shqipëri e Madhe”, e cila në asnjë segment qoftë semantik, historik, gjeopolitik dhe  faktik nuk është simetrike me nocionin  SHQIPËRIA ETNIKE, sepse e para, “Shqipëria e Madhe”  nënkupton pretendimin e pushtimit, të copëtimit , të aneksimit dhe të kolonizimit të territoreve të huaja të shteteve fqinje sllave ballkanike. Ndërkaq, e dyta, SHQIPËRIA ETNIKE do të thotë rikthimin dhe  ribashkimin e territoreve autoktone shqiptare, të grabitura, të kolonizuara, të copëtuara  dhe të pushtuara  me terror, me gjenocid dhe me forcë nga  shtetet fqinje sllave (Serbia, Mali i Zi, Greqia, Bullgaria) që nga vitit 1878, kur Ballakani  ishte ende nën sundimin e Perandorisë Osmane.
“Shqipëria e madhe” nuk është Shqipëria Etnike, “O kirenarë e derbederë, stërnipër të Kainit, tebdilë si barinj…”!
Me nder me thanë, kush  janë ata injorantë, shpifës, tradhtarë idiotë “teoricienë” dhe “analistë”  astrologë  filsollavë, që po ushqehen me produktet toksike të ashtuquajturës “Shqipëria e Madhe”?!
Sado klysharia dhe zagaria serbosllave le të lehin, le të shpifin, le të dezinformojnë dhe le  të manipulojnë me paçavauret e tyre nëpër masmedia antikombëtare dhe antidemokratike, ashtu si po i ndërsejnë dhe si po i paguajnë “arkatarët” e Moskës, të Beogradit, të Athinës, të Shkupit, të Podgoricës…etj., projekti fantazmë-Shqipëria e madhe i bosëve të tyre i amalgamës ruse-serbe-greke-bullgare-malazeze, kurrë nuk do formohet  në trojet etnike shqiptare në Ballkan,  sepse ajo është nusprodukt  shovinist serbo-sllav dhe nazifashist i boshtit Hitler-Musolini.
Historikisht, kombi shqiptar kurrë nuk ka pasur aspirata nacionaliste, irridentiste dhe hegjemonsite, se si ta bënte një “Shqipëri të madhe”, por,  që nga epoka e lavdishme e Skërbeut  e deri në kohën e sotme të historisë më të re të fillmshekullit XXI, të gjitha luftërat dhe përpjekjet i ka bërë  për mbrojtjen e territoreve indigjene të Shqipërisë Etnike.
Me gjithë iluzionet dhe dëshirat e shketa të armiqve të kombit shqiptgar, “Shqipëria e Madhe” nuk do  bëhet, as  për  “shtatë e as për 700 vjet”, sepse një projekt i tillë është një fantazmë limbo e trilluar nga të gjithë armiqtë e brendshëm dhe të jashtëm të Shqipërisë Etnike.
Sepse  ideja për krijimin e një Shqipërie të madhe,   kurrënjëherë  nuk ka ekzistuar në mendjen e shqiptarit, që nga Skenderbeu e deri më sot në fillimshekullin XXI (viti 2016).
Ajo është shpifje e Serbisë së Madhe dhe e aleatëve të saj tradicionalë sllavë dhe josllavë, që edhe sot, me fanatizëm, me propagandë, me kuazishkencë, me politikë, me forcë, me terror, me gjenocid dhe me shpërngulje-spastrim etnik, me kolonizim, me militarizim dhe me hegjemonizëm po luftojnë, që të mos lënë në këmbë asnjë  symbol të shenjtë historik, etnik dhe shtetëror të Shqipërisë Etnike.
Kjo është përmbajtja e prapavijës  “Shqipëria e madhe”, vrasja dhe zhbërja me çdo kusht e  të gjitha vlerave të Shqipërisë Etnike dhe të ribashkimit të saj dhe të kombit shqiptar në Ballkan.
Prandaj, mos u shteroni, mos u katandisni dhe mos u digjni në  “letrën” e ashtuquajtur “Shqipëria e Madhe”, sepse ajo parullë është me përmbjatje nazifashiste (të ndarjes së sferave të dikurshme të Italisë dhe Gjermanisë së Adolf Hitlerit dhe të Benito Musolinit në Ballkanin e Evropës Jugore), toksikologjike dhe terroriste e fabrikës gjenocidale të Serbisë së Madhe, që ka për qëllim djegjen dhe zhbërjen e Shqipërisë Etnike nga harta e Ballkanit.
Kush luan në letrën e “Shqipërisë së madhe”, do të digjet në flakën e saj, sepse ajo është trillë dhe arma më e sofistikuar për vrasjen, për burgosjen,  për përndjekjen dhe për masakrimin e ideologëve  dhe të teoricienëve të vërtetë patriotë shqiptarë, që  me të drejtë mbrojnë interesin e përgjithshëm të kombit shqiptar dhe të Shqipërisë Etnike.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...