Published On: 16 Maj, 2016

Jo Lumir, pa reciprocitet, do të konfrontohen me pasoja fatale për shoqërinë dhe shtetin

LIRIM GASHI

Kërkesa për shkarkimin e ministrit të Vuqiqit në Qeverinë e Isa Mustafës është e arsyeshme por nuk e menjanon esencen e problemit sepse problemi në fjalë është produkt i dilentantizmit fatal të klases politike në pushtet dhe tributit konsesual që po e paguajmë ndaj faktorit ndërkombëtar për rolin e tij në çlirimin tonë nga Serbia. Problemi në fjalë fatkeqësisht nuk menjanohet as me shkarkimin e kësaj Qeverie pa ndryshimin e perceptimit esencial shtet-ndërtues të shoqërisë në përgjithësi sepse Qeveritë e ardhshme mund ta ndryshojnë qasjen ndaj shtet-ndërtimit vetëm në bashkpunim me faktorin e jashtëm, por ky bashkëpunim duhet të vendoset në binarët e partneritetit të bazuar në parimin e reciprocitetit. Nëse nuk bëhet ky ndryshim esencial në qasje Qeveritë e ardhshme jo vetëm që do t’i trashëgojnë metastazat shtet-rrënuese nga kjo Qeveri, por do të konfrontohen me pasoja fatale për shoqërinë dhe shtetin. Problemi mënjanohet vetëm nëse ne shqiptarët si shoqëri e kuptojmë që lojaliteti i përfaqësuesve tanë në pushtet fillon me respektimin e vetvetes vazhdon me respektimin e interesave shoqërore e shtetërore dhe përfundon me respektimin e parimit të reciprocitetit në sektorin e jashtëm diplomatik dhe se këto tri parakushte duhet t”i kemi parasysh para se t’ia japim votën dikujt. Kur këto parakushte janë inekzistente prodhojnë perceptime të dështuara dhe kontraproduktive që kërkojnë terapi urgjente.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...