Published On: 26 Korrik, 2016

JO, JO TURQI, NE NUK JEMI KOLONI

Gëzim Muçolli

Turqia u përzie në punët e qeverisë së shtetit të Kosovës në mënyrën më agresive dhe vulgare.
Ambasada e Turqisë në Prishtinë me dokumentin e firmosur nga zonja ambasadore turke kërkon dënimin deri në 5 vite burgim të gazetarit dhe publicistit Berat Buzhala duke u thirrur në postimin satirik që e kishte bërë z. Buzhala kur po ndodhte tentim grushteti i dështuar turk kundër regjimit diktatorial të Erdoganit.
As Berati, as populli i Kosovës nuk i ka faj qeverisë antidemokratike turke pse nuk e do më një pjesë e madhe e popullit turk e as pjesa më e ngritur e shoqërisë turke të cilën Erdogani këto ditë me shumicë është duke i arrestuar, nga nxënësit dhe studentët deri te gjeneralët dhe akademikët.
Pikërisht kjo letër dëshmon se zyrtarët e firmave apo asociacioneve turke në Kosovë ka kohë që e kanë humbur orientimin duke i kaluar jo rrallë vijat e lejuara të biznesit dhe shkëmbimeve kulturore dhe tregtare. Madje edhe duke pasur ndjenjën e kolonizatorit duke trajtuar pa dinjitet punëtorët kosovarë në aeroport apo gjetiu.
Që Turqisë ti dëshmohet se nuk mund ta kuptojë e as ta mendojë kurrë Republikën e Kosovës si koloni të Perandorisë së imagjinuar neotomane turke , gjithë njerëzit patriotë të kosovës duhet ti përgjigjen me BOJKOT të prodhimeve ushqimore, industriale dhe kozmetike turke , si dhe me anulim të pushimeve në bregdetin turk. Nese jo per tjetër duhet marrë parasysh dëshmitë e shumë veprimtarëve internacionalë që kanë qenë në Kurdistanin turk ku kanë parë terrorin që ushtron policia dhe ushtria turke mbi banorët kurd vetëm pse ata duan të drejta dhe liri kombëtare . E një pjesë e mirë e të ardhurave nga turizmi turk shkon në financimin e operacioneve ushtarake antikurde.
Kur tia prekësh xhepin turqisë edhe pse duken para të imëta, janë peshë që duhet t’ i lëvizë nga qëndrimi i tyre neokolonialist ndaj shqiptarëve dhe Ballkanit.
Jetë të gjatë e liri pa kushte gazetarit Berat Buzhala.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...