Published On: 6 Mars, 2016

Jeton Kelmendi pranohet anëtar i rregullt i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Evropës

Jeton Kelmendi pranohet anëtar i rregullt i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Evropës, në Salsburg.

Shkrimtari i njohur shqiptar Jeton Kelmendi, është pranuar anëtarë i rregullt i Akademoisë së Shkencave dhe Arteve të Evropës. Në një ceremony të mbajtur me datën 5 mars, në Salsburg të Austrisë, u bë ndarja e diplomave të anëtarëve të rinjë të kësaj akademie, e cila është një nga institucionet prestigjoze akademike në Evropë. Kelmendi, ka marrë pjesë në ceremoninë solemne të anëtarësimit si anëtar i rregullt i kësaj akademie, në të cilin institucion ka dhjetra fitues të çmimit Nobel. Fokusi kryesor i kësaj akademie janë shëndeti, dialogu, dhe toleranca.

Akademia Evropiane e Shkencave dhe e Arteve është  themeluar në  vitin 1985 në Salzburgu dhe njëra ndër objektivat e saj mbetet promovimi i dialogut ndërkombëtar për të mirën e atyre që jetojnë dhe punojnë në Evropë. Sivjet, temë e tribunes shkencore ishte “Next Europe” (Evropa tjetër).

Jeton Kelmendi është shkrimtari i dytë shqiptar, pas Ismail Kadaresë, më i përkthyeri dhe lauerat i dhjetra çmimeve ndërkombëtare. Ai poashtu është anëtar i Akademisë së Shkencave dhe Studimeve të Larta të Ukrainës, anëtarë i Akademisë së shkencave dhe arteve të Evropës me seli në Monte Karlo, si dhe anëtarë i shumë institcioneve prestigjoze ndërkombëtare akademike e kulturore.

kelmendi

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...