Published On: 9 Janar, 2016

Jeta Xharrës i hiqen maskat

Në kuadër të debateve nëpër komuna të emisionit Jeta në Kosovë, Jeta Xharra hoqi maskat në debatin për komunën e Fushë Kosovës. Djalli për interesa të veta citon Biblën. Jeta Xharra ka marrë një detyrë tejet të vështirë. Çfarëdo që citon, madje edhe djaj në grup, e ka të pamundur të fshehë dështimet, korrupsionin dhe arbitraritetin e një pushteti që nuk qeveris, por sundon i pashqetësuar nga gjykatat, ministritë. Acarimet, tensionet deri në shkumëzime e jargë kishin kaluar tashmë te Jeta dhe Faik Ispahiu. Pak minuta para se të fillonte debati, Faik Ispahiu i mbështetur nga Jeta Xharra njëherësh më kërcënonin se do të më përjashtonin nga debati. Pak ditë pas debatit, një përfaqësues i rëndësishëm i pushtetit zbuloi shkaqet e vërteta të acarimit të Jetës; para 4 vjetësh, më tha ai, kryetari i Fushë Kosovës dhe Jeta Xharra kishin bërë marrëveshje për favore të dyanshme. Kjo mbetet të vërtetohet nga gjykata ku do t’i padis për kërcënime. Aq shumë kanë fituar siguri sa të kërcënojnë përfaqësuesin e zgjedhur me votë, sa që në shtëpinë e tij, në komunën e tij, në vendin e tij të punës ta kërcënojnë me përjashtim dhe mosdhënie të fjalës në debat vetëm se unë pata vërejtjet e mia rreth formatit të debatit, kur një ditë përpara debatit gazetarja e Jeta në Kosovë më thërret në telefon dhe kërkon të dijë se çfarë pyetje kam për kryetarin, kërkova që të mos vazhdojë të vuajë nga ndjenja e protagonizmit udhëheqësja e debatit, por të përqendrohemi në hallet e vërteta të qytetarëve: kryetari, Jeta Xharra e kishin dizajnuar debatin të flisnin sa të donin, kurse këshilltarëve nga 30 sekonda. E keqja e madhe është se nuk mu dhanë arbitrarisht as këta 30 sekonda në pjesën e dytë, ku gjatë gjithë kohës e mbaja dorën lart për fjalë, por ishte e kotë. Andaj unë dhe këshilltari Elmi Shabani e lëshuam debatin në shenjë pakënaqësie. Ata që duan ta shohin debatin maskaradë mund ta shohin regjistrimin. Mund të bëhet krahasimi me debatin me kryetarin e komunës së Lipjanit e të shihet se me çfarë turri të papërmbajtshëm bëheshin pyetjet e vështira, ndërsa për kryetarin e Fushë Kosovës shfaqej shpirti i butë, humanist, zemërgjerë i “Nënë Terezës” së gazetarisë. Shumë premtime nuk ishin realizuar as një për qind si p.sh., ujin e pijshëm, trotuaret, kolektorët për ujëra të zeza, parkingjet etj., ndërsa Jeta Xharra nuk kërkonte përgjegjësi prej tij për premtimet e parealizuara, por e luste në stilin bajat: “Allahile premtoju se për dy vjetët e ardhshme do t’i realizosh, Hajt bre premto”. Ja si e nxjerr nga vështirësia kryetarin e komunës sonë Jeta Xharra, kur pyetjen për kryetarin lejon që kryetari t’ia japë përfaqësuesit të komunitetit RAE. Në kohën kur nuk dihet si kryetari kishte siguruar masivisht mijëra vota nga komuniteti RAE me subvencione të paligjshme, tash nuk dëshironte të fliste për gjendjen e tyre të rëndë aktualisht, por këtë pyetje ia kalonte ‘përfaqësuesit’ të këtij komuniteti, i cili ‘përfaqësues’ në kohën kur kishte ardhur të zgjidhej në kuvend, ai dilte të ishte me precedent penal për plaçkitje të një shitoreje. Mjerë gazetaria që bie në duart e sharlatanëve si Xharra dhe Ispahiu!!!

 

Ylber Islami dhe Elmi Shabani këshilltarë komunalë në Kuvendin e Komunës së Fushë Kosovës.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...