Published On: 30 Gusht, 2016

Jeni duke na shkatrru të gjithë!

 

Hazir Gashi

Për shkak të logjikës së mbrapshtë të punës, veprimit, funksionimit e planifikimit, qeveritarët e Kosovës kan sjellë veten dhe vendin në qorrsokak dhe nuk dinë se nga të dalin e nga të ia mbajnë!
Duke qenë se nuk dinë dhe nuk munden të punojnë e veprojnë si duhet, atherë imitojnë regjimet e njohura etatiste nga e kaluara dhe e tashmja, duke u mundu të improvizojnë e zgjedhin problemet duke shkaktu probleme tjera dhe duke u mundu të ua hedhin fajin të tjerëve dhe të i gjykojnë paraprakisht në formë sa më të rëndë, gjithmonë duke mendu se do të mashtrojnë qytetarët e vendit dhe opinion publik brenda e jashtë! – Për fat ë keq të tyre, sot këtë sjellje dhe këto veprime nuk i han lehtë qytetari i Kosovës – përveq pjesës së painformuar e mospërqarëse të tyre dhe militantëve të vet partiak e qeveritar! Ndaj jemi në rrezik të veprimeve në rritje; të pamenduara e me pasoja nga ana e saj në ditët në vijim!
Ksaj gjendje kaotike dhe amullie qoroditëse qeveritare nuk ka ditë as nuk po din të i përgjigjet opozita Kosovare, por as qytetarët të cilët donë dhe janë të obliguar të reagojnë kur qeveria punon e vepron gabimisht! – Aktet e fundit të shprehjes së mosknaqësisë e mospajtimit me anë të disa reagimeve me anë të gjuajtjes së eksplozivëve të parrezikshëm dhe në vende të caktuara ku nuk bëjnë shumë dëm, tregojnë për mendjen dhe sjelljen amatoreske të atyre që donë të bëjnë diçka, por nuk dinë se çka!
Fatkeqsisht po dëshmojmë edhe si popull, edhe si shoqëri, edhe si organizma partiak se jemi akoma amator në veprime politike dhe nuk dimë se si të sillemi e veprojmë në dobi të vendit e qytetarëve!
Por, ky amatorizëm nuk do të thotë se është i parrezikshëm për vend e shoqëri, përkundrazi! Jam i bindur se shpejt do të kemi situata të kobshme e të dhimbshme të ballafaqimit mes vete dhe si pasojat ashtu edhe rezultati përfundimtar do të jenë të rëndë për të gjithë ne! – A mund të bëjmë gjë në ndaljen e Trenit në minutat e fundit para përplasjes me vend të rrezikshëm? Përgjigjen nuk e di e as po e shoh të paraqitet kund! Veç e di se po ecim drejt vetëshkatrimit! Krejt çka mund të them në këtë moment, është:

NDALUNI E MBLIDHNI MEND O NJERËZ – SI POZITË, ASHTU EDHE OPOZITË – SA KENI EDHE PAK KOHË SE JENI DUKE NA SHKATRU TË GJITHË!

Pozitës: REFLEKTONI PËR GABIMET E BËRA NË VAZHDIMËSI E THIRRENI PRAPA ARSYEN! HUMBJA E TERRITOREVE NË VAZHDIMËSI ËSHTË GABIM I JUAJ I PAFALSHËM! HERRËDOKURRË DO TË PËRGJIGJENI LIGJËRISHT E MORALISHT PËR KËTO VEPRIME QË MUND TË QUHEN LIRISHT: TRADHTARE!

Opozitës: NDALUNI TË SILLENI SI ADOLESHENT E FILLONI TË VEPRONI SI OPOZITË E FUQISHME DUKE THIRRË E KËRKU NGA QYTETARËT TË QOHEN NË MBROJTJEN DHE REALIZIMIN E KËRKESAVE LEGJITIME PËR MOSREALIZIMIN E MARRËVESHJEVE TË DËMSHME PËR VEND, DUKE U BASHKU ME TË GJITHA FORCAT SHOQËRORE QË SHOHIN DHE NUK DËSHIROJNË NJË REZULTAT TË TILLË SIQ E KËRKON QEVERIA E PAPËRGJEGJSHME DHE ATO FORCA QË I KAN FUTË NË ATË LLLUM NGA KU VËSHTIRË MUND TË DALIN!
LUFTA DHE BALLAFAQIMET NËRMJET VËLLEZËRVE TË NJË FAMILJE JANË TË PANEVOJSHME! THIRRNI NË NDRYSHIMIN E GJENDJES ME PROTESTA MASIVE QYTETARE DERI NË PRANIMIN E QEVERISË PËR REFLEKTIM, POR NDALUNI SË KËRCËNUARI TË GJITHË ATA QË GJINDEN E PUNOJNË NË INSTITUCIONE PUBLIK – SE ATA NUK JANË TË GJITHË FAJTOR E SHUMË PREJ TYRE MENDOJNË PO SI JU POR DUHET TA MBROJNË VENDIN E PUNËS SIPAS RREGULLAVE E LIGJEVE NË FUQI!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...