Published On: 15 Shkurt, 2016

Jemi shtet! Kujdes mos t’ju mallkojnë brezat!

Mensur Kralani

Me 17 shkurt 2016 shënojmë tetë vjetorin e pavarësisë së shtetit tonë Republikës së Kosovës.

Pas 28 nëntorit të vitit 1912 është arritja më e madhe e shqiptarëve  pas gati 2000 viteve robëri nga perandori, krajli, barbarë që shkretuan  tokat tona, por shqiptarët rezistuan, qëndruan dhe jemi këtu! Ishim të  parët, jemi dhe do të jemi përgjithmonë në tokat tona ilire, dardane,  arbërore , në dheun e shqipeve.

Projekti i pavarësisë së Kosovës apo Dardanisë Antike ishte hartuar  dhe detajuar me kohë nga burri më i madh i shqiptarisë, i njohur si  babai i pavarësisë, presidenti i parë dhe historik i Kosovës Dr. Ibrahim  Rugova.

Prandaj 17 shkurti është festë e madhe e gjithë  shqiptarëve, jo vetëm e shqiptarëve të Kosovës, është gjak, mund,  sakrificë, lot dhe dhimbje e brezave të tërë. 17 shkurti është dita e  pavarësisë së shtetit tonë, andaj të gjithë duhet ta kremtojmë, të  gjithë kemi festë! Festa e madhe e shtetësisë.

Në këtë ditë  kremtojmë si popull, si shtet, nuk protestojmë, nuk demolojmë, nuk e  prishim festën, i lëmë edhe inatet që i kemi mes vete, edhe rivalitetet,  bile në këtë kremte të madhe të mendojmë të gjithë së bashku për  shtetin, për shtetndërtimin. Refuzimi për kremtim të ditës së pavarësisë  nga opozita aktuale dhe nga pushteti i VV-së në kryeqytet është më  tepër së absurd, mungesë kulture shtetërore, axhamillëk dhe dilingjillëk  politik.

A mendojnë kjo opozitë për shtetin, për shtetndërtimin,  për ruajtjen dhe forcimin e institucioneve, për imazhin e Kosovës në  botë, për apelin e miqve që na ndihmuan të çlirohemi dhe të bëhemi  shtet?!

E dimë të gjithë se edhe ky pushtet është i dobët, i pa  shpresë, i korruptuar, me kriminel ordiner në krye të institucioneve por  edhe ju opozita le që nuk jeni më të mirë, por jeni siç thotë populli  edhe një katramë më të zi dhe më të korruptuar, keni logjikë  gangsterësh, banditësh, vandalistësh dhe jeni axhaminj politik. Andaj  opozitarë mbledhni mend, ruajeni shtetin dhe shtetësinë, mos e futni  vendin në rrugë pa krye.

Sot, sepse nesër mund të jetë vonë. Mos t’ju mallkojnë brezat!

ushtria

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...