Published On: 20 Janar, 2016

Jemi popull i vjetër, le të thonë të tjerët çfarë të duan

“… Ju gjykoni e dënoni këtu” të quajturin Themistokli Gërmenji , me kombësi shqiptare” , sepse unë kurdoherë kam luftuar e po luftoj për lirinë e mohuar të popullit shqiptar … Prandaj , ju nuk keni të drejtë të më gjykoni mua ! Ai që duhet të thotë fjalën e fundit për mua është populli im , janë vet shqiptarët” – Sterjo Spasse

Armiqët tanë mundohen në lloje të ndryshme t’a ndryshojnë historinë e popullit tonë dhe t’a përvetësojnë atë histori . Ata harrojnë për faktet që duhet t’i gjejnë , por ata e fillojnë punën që të përvetësojnë historinë tonë , kurse ne jemi të sigurt tek vetvetja se ata nuk kanë shpresa t’a bëjnë për vete historinë tonë të shenjtë .

Por gjysma e historisë sonë të bukur është e përvetësuar dhe nuk kemi se ç’të bëjmë për t’a kthyer historinë tonë nga një histori e përvetësuar , në historinë tonë të vërtet . Në historinë që është duke na u mohuar . Por ne mbetemi populli autokton në Ballkan dhe gjithmonë do të jetë kështu sa të ketë jetë në këtë tokë .

Ne kemi prejardhjen nga Ilirët dhe Ilirët nga Pellazgët e moçëm . Kemi veshje që na karakterizojnë neve si shqiptar që jemi . Ato janë tirqit , plisi dhe xhubleta . Kemi pasur pushtues në këto toka që kanë shkuar e kanë ardhur . Kanë pushtuar tokat tona për 500 vjet rreshtë , por ne nuk kemi qenë “frikacak” për të i’a mbathur nga tokat tona dhe kemi jetuar në këto toka ku jemi ne tani .

Populli serbë është duke na përvetësuar historinë tonë të shenjtë dhe shekullore , por ndoshta atyre i ka “dalë” gjumi i tyre shumë vonë sepse bota e di për historinë tonë dhe atë histori e konsiderojnë si një histori shqiptare dhe jo një histori të fqinjëve tanë . Kjo është arsyeja që “atyre” i ka “dalë” gjumi vonë .

Turqit kanë pushtuar Shqipërinë për 5 shekuj por nuk mund të jetë i vërtet fakti që shqiptarët kanë prishur gjakun e tyre me gjakun e pushtuesit barbar dhe nuk është e vërtet që ata pushtues kanë “qenë” çliruesit tanë . “I urrej viktimat që respektojnë ekzekutorët e tyre” – Jean Paul Sartre.

Le të shpifin popujt e tjerë për ne , le të thonë gjithçka dhe çfarë të duan , le të ushqejnë edhe më shumë urrejtjen e tyre ndaj nesh , por ne përsëri mbetemi populli më i vjetër në Ballkan .

Kemi flamurin më të bukur në botë dhe historinë më të mirë . Kemi pasur burra e trima në kohët e shkuara , por edhe sot kemi burra por që njëherë nuk e bëjnë publike fytyrën e tyre por do të vijë dita kur ata do të tregojnë fytyrën e tyre . Le të thonë ata që na kanë inat gjithçka për ne . Tek e fundit mbetemi populli më i vjetër dhe më i lashtë në Ballkan .

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...