Published On: 8 Shkurt, 2016

Jashari: Në Bankën Qendrore të Kosovës janë 486 milionë të privatizimit

Ushtruesi i Detyrës së zëvendësdrejtorit të AKP-së, Avni Jashari në emision “Puls” të KTV-së, të drejtuar nga gazetari i njohur, Mefail Bajqinovci ka zbuluar detaje interesante sa i përket procesit të privatizimit. Ai ka bërë të ditur Fond i Mirëmbesimit, pra shitjeve të privatizimit është 660 milionë euro.

“Aktualisht në Bankën Qendrore janë rreth 486. 819 milionë euro, flas deri më 31 dhjetor të vitit 2015. Interes i fituar nga kjo shumë është 34 milionë euro. Aasnjë llogari e shitjes së privatizimit nuk ndodhet jashtë vendi, por të gjitha janë në Bankën Qendrore”, ka theksuar ai.

Jashari ka bërë të ditur se deri më tani 28611 hektar tokë janë privatizuar, me vlerë prej 98 milionë euro. “46% ose gjysma e tokave publike janë privatizuar”, ka theksuar Jashari.

Sipas tij, me spinof special janë shitur 26 ndërrmarje shoqërore, rreth 20 ndërrmarje janë liruar nga monitorimi pasi i kanë plotësuar kushtet nga AKP-ja sa i përket investimeve, 4 ndërrmarjeve siç janë Grand Hoteli, Miniera e Goleshit, Miniera e Strezovicit dhe Llamkosit, u janë marrë aksionet për shkak se nuk i kan plotësuar kushtet kurse dy ndërrmarje shoqërore janë në monitorim.

“Hotel Grandi do të shitet do të del në Privatizim vetëm pritet mbledhja e bordit”, tha Jashari.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...