Published On: 29 Shtator, 2016

Januz Tërstena: E dimë saktësisht kush e kreu aktin terrorist ndaj Ahmet Krasniqit, është përfshirë klani i madh politik në Shqipëri dhe Kosovë

 

  • A e tradhtuan ushtarakë të Ministrisë së Mbrojtjes kolonel Krasniqin, pse nuk i siguruan mbrojtje të armatosur? Pse nuk rrëfen oficerët e sigurimit (13)

Shkruan: Shefqet Jashari – Strofci

Edhe Bukoshi deri tash nuk e ka folur as një fjalë për Marrëveshjen e Osllos dhe as për marrëveshjen për blerjen e armatimit që Ministria e Mbrojtjes e ka lidhur me tregtarë turq. Ndërsa Xh. Haliti dhe pehlivanët tjerë të Nanosit dhe argatët e tyre e mohojnë në tërësi marrëveshjen e Osllos. Për atë marrëveshje deri tash nuk foli as Adem Demaçi. Vlen të ceket se i vetmi përfaqësues i Ministrisë së Mbrojtjes që është dëshmitarë i gjallë, që mori pjesë në bisedimet e Osllos është ish- Zv. Ministri i Mbrojtjes A.Mehmeti,  i cili me rastin e mbajtjes së tubimit përkujtimor të trevjetorit të vrasjes së Ahmet Krasniqit që u mbajt në një fshat afër Llucernit në Zvicrës, të tubuarve pasi ju foli për biografinë e shkurtër të Ahmet Krasniqit, ju tregoj nga bina kopjet e dokumentacionit të Ministrisë së Mbrojtjes, që i kishte ndarë nëpër dosje të posaçme, siç ishin : Marrëveshtja e Ahmet Krasniqit me Bardhyl Mahmutin, Plani i luftës, Lista e brigadave, Lista e shpenzimeve të çdo njësie ushtarake, disa shënime, që sipas tij janë fjalët e Adem Dema[it që i ka thënë gjatë takimit të Osllos, dhe së fundit na e tregoi edhe një hartë topografike të Kosovës, por me as një fjalë nuk na shpjegoi për përmbajtjen e atyre dokumenteve. Për marrëveshjen e Osllos na i dha vetëm këto të dhëna që opinioni qysh moti ka mësuar për to : se kush ishin pjesëmarrës në takimin e Osllos. Ai me as një fjalë nuk na tregoi se për çka janë marrë vesh përfaqësuesit e dy subjekteve ushtarake të Kosovë dhe me as një fjalë nuk i hodhi poshtë shpifjet e forcave kundwrinstitucionale se “nuk është arritur kurrfarë marrëveshje në Osllo”. Në fund të bisedës që e bënte me masën nga bina për marrëveshjen e Osllos i dha vetëm këto sqarime: “…Nga Oslla shkuam në Tiranë me shpresë se do të luftojmë bashkë”?! Shtrohet pyetja a janë të mjaftueshme këto sqarime dhe a është krejt ajo çka na tha A. Mehmeti për atë takim, kur dihet se historia do ta japi fjalën e saj se kush nga dy forcat kundërshtare të Republikës së Kosovës, forcat institucionale apo forcat kundwrinstitucionale do të shpallën fajtore për mos bashkimin e faktorit ushtarak të Republikës së Kosovë dhe sabotuese të zgjedhjes së çështjeve madhore kombëtare. Nuk po zgjatëm më tepër duke i cituar pehlivanët e Nanosit dhe argatët e tyre që e përbënin SHP të UÇK-së, të cilët jo vetëm që e mohuan Marrëeveshtjen e Osllos, por mohuan edhe pjesëmarrjen e FARK-ut në luftën çlirimtare të Kosovës.

Fushata e ligë e shpifjeve kundër Ministrit të Mbrojtjes Ahmet Krasniqit, në kohën kur ai bënte përpjekje të mëdha për bashkimin e faktorit politik dhe ushtarak të Republikës së Kosovës dhe forcimin e UÇK-së, e dirigjuar nga kryepehlivanwt e Nanosit, Xh. Haliti dhe I. Kelmendi, si dhe mos mbrojtja e tij sa ishte gjallë dhe pas vrasjes së tij nga këto shpifje, nga Qeveria e Bukoshit dhe Ministria e Mbrojtjes e Republikës së Kosovës, është fakti tjetër i pa mohueshëm që tregon se në këtë krim janë të përzier përpos agjenturave serbe-sllavo-greke, (që i kishin futur njerëzit e tyre në subjektet vendimmarrëse të shqiptarëve dhe spiunëve serbë dhe grekë që kishin pozita udhëheqëse në institucionet shtetërore të Shqipërisë) dhe pararoja staliniste e LPK-së, krerët e LBDK-së, por dhe individë që kishin poste të rëndësishme politike dhe shtetërore në subjektet shtetërore të Republikës së Kosovës.

Vetëm te shqiptarët mund të ndodhë një anomali kaq e shëmtuar, që ju vritet Ministri i Mbrojtjes në kohë lufte, dhe  Qeveria që njihej nga shumica dërmuese e shqiptarëve nuk bëri asgjë së paku për ta ndriçuar vrasjen e kolegut të tyre. Çka është më e keqja as stafi i Ministrisë së Mbrojtjes nuk bëri asgjë për ta mbrojtur së paku pas vrasjes kolegun e tyre nga shpifjet e liga të bajraktarëve të farës ruse, që shpifnin se Ahmet Krasniqi ka “krijuar forca paralele me ato të UÇK-së, -FARK-un….”. Është detyrë njerëzore dhe përgjegjësi institucionale dhe kombëtare që së paku ish- kryeministri i Qeverisë së Kosovës B. Bukoshi, ish -Ministri i Informimit në atë Qeveri Xh. Shatri dhe ish- zv.Ministri i Mbrojtjes A. Mehmeti, ta ndriçojnë vrasjen e Ahmet Krasniqit me të dhënat që i kanë, dhe ta ndriçojnë Marrëveshjen e Osllos dhe Marrëveshjen për armatimin që është lidhur në mes Ministrisë së Mbrojtjes dhe tregtarëve me nënshtetësi turke. Fatkeqësisht deri tash personat e lartpërmendur jo vetëm që nuk kontribuuan në ndriçimin e vrasjes së kolegut të tyre, por e mjegulluan ngjarjen dhe e dezinformuan opinionin publik me gjysmë të vërteta dhe të pavërteta që i lëshuan kohë pas kohe. Për të qenë anomalia edhe më e madhe mjetet e informimit publik të Kosovës, (të ashtuquajtura “të pavarura”) përpos njw gazete, nuk janë marrë me ndriçimin e rrethanave, shkaqeve dhe motiveve të vrasjes së Ahmet Krasniqit dhe as që kanë bënë përpjekje simbolike për të aktualizuar çështjen e zbulimit të këtij krimi monstruoz.

Ndriçimi i kësaj vrasje monstruoze nga organet e drejtësisë të Kosovës pas zgjedhjeve të 17 nëntorit të këtij viti, duhet të jetë një detyrë parësore, një detyrë mbi detyrat, kur dihet se në vrasjen e Ahmet Krasniqit kanë gisht përpos kreut politiko-ushtarak të Beogradit, Athinës dhe Tiranës vasale, edhe shumë personalitete publike të Kosovës. Pra, zbulimi i kriminelëve që dhanë urdhër, të kriminelëve që murrën pjesë në organizimin e vrasjes, zbulimi i kriminelëve që dhanë pëlqimin për tu bërë ky krim, dhe së fundi zbulimi i kriminelëve që bënë ekzekutimin e pushkatimit, dhe dënimi i të gjithë kriminelëve që morën pjesë në këtë krim, pa marrë parasysh se ç’farë pozitash partiake apo shtetërore kanë pasur, apo edhe sot i kanë, ka rëndësi të dorës së parë, për shumë arsye, por njëra ndër to është se do t’i prehën rrugët krimit të organizuar në Kosovë. Po ashtu do të ndikonte në përmirësimin e sigurisë së qytetarëve dhe të  stabilizimit politik të Kosovës, pasi që do të shkatërrohet Qendra e krimit, që na i vrau burrat më të mirë të kombit në mesin e të cilëve edhe Ahmet Krasniqin. Me siguri organet hetimore të UNMIK-ut dhe të Kosovës po qe se merren seriozisht me dosjen e vrasjes së Ahmet Krasniqit do vijnë deri te faktet që dëshmojnë se në vrasjen e Ahmet Krasniqit përpos agjenturave serbo-sllavo-greke kanë marrë pjesë edhe shumë tradhtarë shqiptarë që i përkisnin familjes së djajve: a) Pararojës staliniste të LPK-së. b) Karrieristëve të sëmur për pushtet të LBDK-së. c) Pehlivanëve të Nanosit. d) Bajraktarëve të “farës ruse”. Dh) Ushtarakët tradhtar që u bënë klysh të forcave kundwrinstitucionale të Republikës së Kosovës, që ishin  futur me detyra speciale në Ministrinë e Mbrojtjes dhe në SHP të FARK-ut, për ta penguar dhe për ta vëzhguar Ahmet Krasniqin në veprimtarinë e tij kombëtare dhe ushtarake. Pra, në bazë të dhënave që që i kemi del se në vrasjen e Ahmet Krasniqit kanë marrë pjesë drejtpërdrejtë dhe tërthorazi shumë burra të ligjë, shumë faqezi shqiptarë, dhe shumë tradhtarë, që fatkeqësisht edhe sot një pjesë prej tyre ende njihen për “burra të mirë” nga shqiptarët, vetëm pse dinë të flasin mirë, apo vetëm pse kishin dhe kanë detyra udhëheqëse në subjektet politike dhe shtetërore të Republikës së Kosovës. Fatmirësisht kryesit e kësaj vrasje monstruoze nuk kanë mundur t’i zhdukin gjurmët e krimit të tyre, edhe pse vrasja është organizuar në mënyrë profesionale. Këto që po i them tash dhe që i kamë thënë para tri vitesh me disa shkrime të botuara i ka vërtetuar edhe njeriu më përgjegjës i Republikës së Kosovës zotëri Januz Tërstena, ish-Ministër i Punëve të Brendshme të Republikës së Kosovës. Ai e ka njoftuar opinionin publik se ka të dhëna të plota se kush kanë gisht në vrasjen e Ahmet Krasniqit. Ai në një tubim me bashkëkombësit në Vjenë të mbajtur më 20 qershor të 1999 pat thënw: “Ne e dimë saktësisht se kush e ka vrarë kolonel Ahmet Krasniqin. Ne i kemi ofruar Prokurorisë së Tiranës të gjitha të dhënat e sakta për personat që kanë gisht në këtë vrasje, por kjo Prokurori ka pezulluar hetimet rreth kësaj vrasje. Dhe ne e dimë pse janë pezulluar këto hetime, sepse prapa këtij akti terrorist fshihet një klan i madh politik shqiptar në Shqipëri dhe Kosovë”. (Shiko shkrimin e Bajrush M. me titull: Tërstena: “Në Qeverinë tonë ka gabime, por në “Qeverinë Thaçi” ka sherr”, botuar me 22 qershor 1999). Vijon/ SHQIPTARI.EU

 

 Ps. Januz Tërstena ishte ministër i Punëve të Brendshme në Qeverinë Bukoshi. Për dallim prej Bukoshit ai nuk shëtiste i lirë në Prishtinë. Kurdoherë që vinte nga Gjermania, menjëherë pas luftës, ai ecte me përcjellje të sigurisë së lartë. Ai vdiq me 26 maj 2014, i sëmurë nga kanceri. Fakti se edhe ai vdiq nga një sëmundje e tillë sikurse presidenti Rugova, të bën të dyshosh se edhe ai mund të jetë eliminuar nëpërmjet një goditje të tillë, sulm me helme!

 

LEXONI edhe:

http://www.shqiptari.eu/adem-demaci-a-ishte-pro-vrasjes-se-kolonelit-ahmet-krasniqi-apo-kunder/

 

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Ju përshëndes i nderuemi Shefqet Jashari,më vjen mirë që Jua ndigjoj zanin dhe Ju alminnelig për shkrimin që bani.
    Përqafime

    Përgjigjiuni
    Pelqej(9) Nuk Pelqej(1)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...