Published On: 9 Janar, 2016

Janë mijëra arsye pse duhet të protestohet kundër KEQpërfaqësimit e KEQqeverisjes dhe vetëm një kundër

Shkruan: Niq Krasniqi

Qytetarët e Kosovës kanë mijëra arsye për të cilat duhet të protestojnë kundër KEQqeverisjes shumëvjeçare dhe po aq e më shumë kundër KEQpërfaqësimit shumëvjeçar politik!

KEQqeverisja tashme 16vjecare ka afruar mijëra arsye për të protestuar kundër saj, që nga mungesa 16vjecare e rrymës dhe ujit, të pijshëm dhe për ujitje, mungesa e sigurimeve shëndetësore e sociale, mospranimi i vjetëve të punës dhe mungesa e pensioneve, mungesa e sigurisë dhe funksionimit të ligjit, degradimi i sistemit arsimor, shkollor e universitar, degradimi i sportit e kulturës e deri tek zaptimi i institucioneve, përfshi edhe ato më të larta politike dhe uzurpimi i pronave publike e private përfshi edhe mediat e pavarura, që nga aferat e zhdukjes se dokumenteve, deri tek aferat e privatizimeve e kontratave ndërkombëtare, që nga rritja e përvitshme e papunësisë dhe shtimi i varfërisë, që bënë që për çdo vjet nga Kosova e izoluar të ikin dhjetëra mijëra qytetarë e të kulmoi me eksodin e tyre në fillimvitin 2015, si shprehje e dëshpërimit të thellë për MOSndryshimin kësaj KEQqeverisje dhe KEQpërfaqësimi shumëvjeçar!

KEQpërfaqësimi shumëvjeçar për këto 16 vjet ka afruar mijëra arsye për të protestuar kundër tyre, që nga dështimi për çlirimin e plotë të Kosovës edhe në veriun e saj dhe premtimet e rrejshme për kthimin e qytetarëve shqiptarë të dëbuar nga aty e deri tek aktgjykimi i Gjykatës Kushtetuese për KEQpërfaqësimin e Kosovës në bisedimet me Serbinë, që nënshkruan marrëveshje e cila në asnjë nga 22 pikët e saj nuk është në përputhshmëri me Kushtetutën e Kosovës, që nga dështimi i kthimit të mijëra trupave të marrura peng nga Serbia gjatë Luftës 1998-99 e deri tek gjetja e dënimi i krimineleve për mijëra vrasje e dhunime, masakra e djegie, që nga izolimi i Kosovës e deri te premtimet e mashtrimet e përvitshme për liberalizim të vizave, që nga kthimi i Rezolutës 1244 në formë të‚ ‘fjollës së borës’ krahas statusit të Kosovës e deri tek prishja e rendit demokratik me rritje të asimetrisë e etnokracisë, që nga dështimet në sjelljen e investimeve e deri tek afrimi i firmave dubioze për zhvatje e tjetërsim të pasurive të Kosovës, që përdorin metoda që nga falja e pasurive deri tek pagesat për penale për marrëveshje të shkelura, që nga largimi i shteteve që kanë njohur pavarësinë e Kosovës deri tek afrimi me pushtete tirane (Libi), që nga marrëveshje që dëmtojnë ekonominë e Kosovës deri tek aventurat me opozitën e Sirisë.

Për protesta kundër këtij KEQpërfaqësimi politik e këtyre KEQqeverisjeve ka mijëra arsye në secilën vrasje e dhunë tjetër të pasluftës dhe shumëfish më shumë në secilën prej tyre të pahetuar dhe pasqaruar deri me tash.

Qytetarët e Kosovës kanë mijëra arsye të protestojnë kundër këtij KEQpërfaqësimi politik, i cili ka krijuar sisteme të vjedhjeve për të fituar Zgjedhje dhe këtyre KEQqeverisjeve që në vend që të vijë në pozitë me vota të fituara në Zgjedhje, bënë pushtetin me‚ prodhim industrial të votave‘ me vjedhje!

Qytetarët e Kosovës kanë mijëra arsye të protestojnë kundër këtij KEQpërfaqësimi politik, i cili ka krijuar sistem të varfërimit për të fituar Zgjedhje dhe këtyre KEQqeverisjeve që për të qëndruar në pushtet në vend votave të fituara në Zgjedhje siguron votat e qytetarëve me blerje.

Qytetarët e Kosovës kanë mijëra arsye të protestojnë kundër këtij KEQpërfaqësimi politik dhe këtyre KEQqeverisjeve të lidhur me emrin e secilit funksionarë e zyrtarë analfabet funksional protagonistë të KEQpërfaqësimit, në secilin KEQpërdorim të detyrës e pozitës, në secilën zhvatje të pasurisë, uzurpim të pronave e zaptim të institucioneve, në secilën diplomë e dokument të falsifikuar, provim apo mirënjohje të falur dhe me secilën mashtrim të planifikuar, fotografi a filmim për mirëqenie a sukses të rrejshëm, që nga NEW PORN në CNN e deri tek shëtitjet e qeveritarëve korridoreve të OKB-së e rrugëve të New Yorkut për kultivim të kultit personal me mjete financiare publike për lobim e njohje të shtetit të Kosovës…

Për protesta kundër këtij KEQpërfaqësimi e këtyre KEQqeverisjeve ka mijëra arsye, që nga vështirësitë e krijuara që Mërgatës dhe Diasporës ia pamundësojnë të marr pjesë aktive në zhvillimet në Kosovë, si me vështirësimin e pjesëmarrjes në Zgjedhje, ashtu më pamundësimin për marrjen e tenderëve e kontratave, apo realizimin e projekteve – qoftë edhe me financim të siguruar, ashtu sikur edhe mijëra tjera arsye në secilën vjelje të tyre gjatë udhëtimeve e qëndrimit në Kosovë për secilën hyrje-dalje e secilin dokument, apo me kushtëzimet e tyre për investime.

Për protesta kundër këtij KEQpërfaqësimi e këtyre KEQqeverisjeve ka më shumë arsye se sa qytetarë të Republikës së Kosovës përfshi edhe Mërgatën dhe Diasporën e saj.

DHE ka vetëm një arsye kundër. Protesta nuk bënë të jetë e dhunshme, aq më pak me viktima!

E për këtë në radhë të parë përgjegjësia i takon shtetit dhe organeve të rendit, të cilët duhet të jenë në gjendje që qytetarëve të këtij shteti ti sigurojnë realizimin e të drejtës së tyre qytetare e kushtetuese për protesta, ashtu sikur që përgjegjësia iu takon edhe organizatorëve, të cilët duhet të jenë në gjendje të organizojnë dhe mbajnë protesta të qeta e pa dhunë.

Të parët, shteti dhe organet e rendit e sigurisë në Kosovë, pra edhe ato ndërkombëtare duhet ti mbrojnë qytetarët nga të gjitha palët që janë të interesuar në këto protesta të eskalojë dhuna!

Të dytët, organizatorët e protestës dhe pjesëmarrësit duhet ta marrin masa kundër çdo tentimi që protesta të marr kahje të dhunës e para së gjithash të mbrojnë protestën nga çdo tentim të infiltrimit të elementeve që kësaj proteste t‘ia ndryshojnë qëllimin dhe kahjen.

Prandaj del e protesto se për këtë ke më shumë se milion arsye dhe merr masa kundër çdo tentimi e prove për tjetërsim të kësaj proteste, se për këtë ke edhe më shumë miliona arsye, sepse me protestë ke rastin të protestosh kundër të gjitha këtyre ‘sukseseve’ të KEQpërfaqësimit e KEQqeverisjes, tash e shumë vjet, që Kosovën e bëri të udhëheq në shumicën listave e rangimeve për të keq, jo vetëm në Evropë, por edhe më gjerë, që nga renditja për papunësinë, korrupsionin e krimin e organizuar, deri tek varfëria e skajshme, analfabetizmi funksional deri në universitete, numri i azilkërkuesve në Evropë e deri të numri i luftëtarëve për ISIS në Siri e Irak.

Del e protesta, sepse ke miliona arsye për të kërkuar një jetë më të mirë, për ty dhe për bashkëqytetarët tuaj, miliona arsye për të kërkuar ruajtjen e vlerave shoqërore e kombëtare për të mbrojtur të drejtat dhe virtytet njerëzore.

Dil e protesto për Vendin tuaj dhe të ardhmen tuaj, aty!

Vjenë, 08.01.2016

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...