Published On: 18 Janar, 2016

Jakupit i paska plas tuta

  • Jakup Krasniqi thotë se mosreagimi i Kosovës ndaj akuzave të Dick Martyt është rezultat i papërgjegjësisë dhe paaftësisë së liderëve tanë.

Krasniqi komentoi mbi lajmin se gjykata do të merret edhe me krimet e pasluftës.
Ish-kryetari i Kuvendit, i cili më herët ishte marrë në pyetje nga EULEX, tha se tashëm ajo akuzë që është dashtë me u ngritë ndaj tij ka rënë, por se është gjithmonë i gatshëm të mbrojë luftën e UÇK-së.
Krasniqi përsëriti se UÇK nuk ka krye krime të luftës dhe se ideal i vetëm ishte lufta për çlirim dhe se krimet janë krye nga regjimi i Beogradit.
E në lidhje me përgjegjësinë e UNMIKU-t dhe KFOR-it, për krimeve e viteve ’99-2000 për të cilat po ngrihet Gjykata Speciale, Krasniqi tha se këto sisteme gjyqësore janë treguar të paafta, prandaj edhe këto dy misione ndërkombëtare, nuk duhet me u amnistuar.

 

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...