Published On: 26 Tetor, 2016

Ja si zhduken gjurmët e krimeve

 

Eksperti i kriminalistikës në Institutin e Policisë Shkencore ka denoncuar manipulimin e provave që kryhen në këtë institucion për llogari të botës së krimit, si dhe ka nxjerrë në pah aferën me pajisjet e importuara nga Rusia.
“Drejtuesit e tij në tërësi janë ish-oficerë të Sigurimit të Shtetit. Ata falsifikojnë, fabrikojnë e zhdukin të dhëna dhe prova sipas urdhrave nga lart!”, thuhet në denoncimin e pasqyruar edhe në postimin e qytetarit dixhital të ish-Kryeministrit Berisha.
Eksperti pohon se Laboratori i Kriminalistikës është në rrezik nga një djegie për herë të dytë për llogari të botës së krimit.
“Laboratori është në rrezik të një djegie të dytë nga këta kriminelë me uniformë. Laboratori Kriminalistik është kthyer në laboratorin e vjedhjeve dhe të shpërdorimeve”, thuhet në postim.

Mafia në Laboratorin e Kriminalistikës

Laboratori Kriminalistik është kthyer në laboratorin e vjedhjeve dhe të shpërdorimeve, ku si rezultat i dhunës dhe frikës së heqies nga puna, drejtori Dritan Zoto dhe një prej shefave të sektorit, Orest Afezolli, të cilët të lidhur me një firmë ruse dhe një firmë të krijuar në Shqipëri, një firmë fiktive, bëjnë blerjen e materialeve duke e shndërruar blerjen e sistemeve të gjurmëve të gishtave dhe balistikës dhënë në monopol të tyre, pra, në këtë laborator nuk mund të hyjë asnjë prej firmave më të njohura në botë për krahasimin e gjurmëve të gishtave dhe krahasimin e provave balistike.
Konkretisht, drejtori Dritan Zoto dhe një prej shefave të sektorit, Orest Afezolli kanë nxjerrë jashtë përdorimit sistemin Afis Papilon të krahasimit të gjurmëve të gishtave, ku pjesa më e madhe e pajisjeve dhe e softeve janë bërë sikur janë ndërruar duke ngritur një komision për nxjerrjen jashtë përdorimit të tyre të përbërë nga njerëzit që mban mbrapa dhe që nuk janë specialistë të fushës së elektronikës, por persona të kompromentuar nga drejtori.
Me qëllim blerjen e pajisjeve të reja me vlerë rreth 2 milionë nga firma ruse dhe shqiptare, të cilat kanë monopol, në kompjuterin e Orest Afezollit i urdhëruar nga drejtori Dritan Zoto ndodhen vetëm materialet e tenderave të të gjithë laboratorit, *ku secili sektor duhet të ketë të vetën (duke ngritur një skemë të mirëfilltë vjedhjeje. Orest Afezolli nuk kryen asnjë akt ekspertimi të mirëfilltë). *Faktet të verifikohen, ato janë të sakta në regjistra.*
Duke i përqendruar të gjitha fondet në blerjen e sistemeve të gjurmëve të gishtave dhe balistikës nga i vetmi monopol, firma ruse në një nga qytetet më të varfra të Rusisë, drejtori Dritan Zoto dhe një prej shefave të sektorit, Orest Afezolli janë shprehur se kanë fituar rreth 400 mijë euro për një vit dhe duan të marrin dhe 400 vitin tjetër.
Duke i përqendruar të gjitha fondet në blerjen e sistemeve të gjurmëve të gishtave dhe balistikës nga i vetmi monopol, firma ruse në një nga qytetet më të varfra të Rusisë, drejtori Dritan Zoto dhe një prej shefave të sektorit, Orest Afezolli kanë shkatërruar plotësisht laboratorin e AND, duke mos blerë asnjë reagent për kryerjen e kësaj, analize duke i bërë një nder të madh ngjarjeve kriminale të ndodhura në Shqipëri.
Për këtë drejtori Dritan Zoto si për vitin 2014 dhe 2015 ka bërë fiktivisht për rreth 8 nga njerëzit e tij që i shërbejnë rrogën për këto vite të lejes së zakonshme, duke i përfituar ato ndërkohë që lejen e kanë kryer sepse këtë fakt e vërtetojnë ekspertimet që kanë kryer në datat përkatëse, duke i shkaktuar shtetit një dëm të rëndësishëm. *Faktet të verifikohen, ato janë të sakta.*
Drejtori Dritan Zoto dhe një prej shefave të sektorit, Orest Afezolli, të cilët bëjnë dhe rolin e kuadrit shkatërroi plotësisht sektorin e Shkencave Ligjore për të përmbushur tekat e mikes së tij të zemrës, Ana Hoxha, të cilën e emëroi shefe në atë sektor, pasi i dogjën rreth 30 qese me kanabis me autor dhe askush nuk mbajti përgjegjësi për provën e zhdukur.
Drejtori Dritan Zoto dhe një prej shefave të sektorit, Orest Afezolli, të cilët bëjnë dhe rolin e kuadrit shkatërroi plotësisht Sektorin e Ekzaminimit të Dokumenteve, ku me diktaturën e krijuar dhe frikën e heqjes nga puna të njerëzve që hapin gojën siç ka ndodhur në 10 raste, në këtë sektor ka ndërruar një grup të tijin të formuar dhe nga ekspertët e rretheve, të cilët marrin pjesë në dhënien e kokluzioneve si t’i dojë drejtori, duke ju hequr të drejtën e provave shumë njerëzve dhe duke fituar shuma të majme deri në 40 mijë euro janë paguar me një ekspertim të rremë.
Informacioni është i saktë, le të verifikohet në mënyrë që të shpëtojë ky laborator nga djegia e dytë.

Enton DACI

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...