Published On: 23 Mars, 2016

Ja si UDB-a serbe i organizoi demonstratat e vitit 1981 (Video)

LEXONI edhe:

http://www.shqiptari.eu/kercenime-dhe-shantazhe-familjes-se-ahmet-krasniqit-dhe-zanatlinjte-e-burgjeve/

http://www.shqiptari.eu/tri-kryenecesite-e-ibrahim-rugoves/

Shkruan: Sabri Maxhuni

Pas demonstratave të marsit të vitit 1981, erdhën në dyqanin tim në Adapazar të Turqisë, Abdullah Prapashtica, Faton Topalli dhe Osman Osmani.

Ata më njihnin mirë, kurse unë nuk i njihja konkretisht. Posaqërisht më njihte mirë Abdullah Prapashtica pasi që kishte punuar si inspektor i UDB-së (Unutrashnja Drzhavna Bezbednost – Sigurimi i brendshëm shtetëror).

Abdullahu mu kujtua si fytyrë prej kohës kur më tregonte se si i kishin vëzhguar hyrje-daljet në dyqanin tim, kurse Osman Osmani më kishte njohur nga një lidhje familjare që e kishim (halla ime ishte e martuar për një kushëri të babës së tijë). Kjo lidhje familjare që e kisha me Osman Osmanin, më bëri që tu besoj se, së paku nuk kishin ardhur për ta kryerë ndonjë detyrë të UDB-së kundër meje, ashtu siç kishin ardhur para ca kohe Rabit Zylfiu dhe i vëllai Rrahman Zylfiu të cilët i zbuloj Shukri Demiri (tani jeton me familje në Stokholm të Suedisë), i cili shërbente si polic në Policinë Turke. Të njejtit u dënuan me nga 4 vjet e 6 muaj burg, kurse një Skenderi që kishte qenë me ta u kishte ikur policisë turke dhe ishte kthyer në Jugosllavi, pa e kryer detyrën.

Pas një bisede bukur të gjatë në dyqanin tim, me ç’rast më njoftuan për aktivitetin e tyre e që ishin rrezikuar që të burogseshin nga milicia jugosllave, i mora dhe i dërgova në banesën time. Shoqja ime Safetja, na priti si zakonisht që i priste të gjithë shokët e mi të përditshëm. Pas përshendetjeve të zakonshme, e njoftova Safeten se Osmani qenka djali i kushëririt të burrit të hallës Nazmije. Safetja ia njifte shumë mirë edhe nënën Osmanit dhe qajti, jo për Osmanin, se ishte mësuar më këso djemsh që vinin vazhdimisht , por për nënën e Osmanit duke thënë se edhe asaj i paska ndodhë si nënës Naile, nënës sime, që tërë jeta i ka kaluar para dyerve të burgjeve duke shkuar që t’i vizitojë djemtë dhe nipat në burgjet jugosllave.

Gjatë kohës sa qëndruan në Turqi, Fatoni shumicën e kohës ndejti në banesën time, kurse Abdullahu me të shoqën Nazmien dhe Osmanin rrinin tek te disa familjarë të tyre në Adapazar, por edhe në Ankara.

Për veprimtarinë time (për ato që diheshin u tregova, por për disa veprime të UDB-së që unë nuk i kisha ditur, m’i tregojë Abdullahu, që i kishte mësuar në UDB, si inspektor i lartë i UDB-së që kishte qenë.

Më njoftuan se si e kanë organizuar Partinë Komuniste Marksiste Leniniste të Shqiptarëve në Jugosllavi dhe për veprimtarinë e saj dhe shokët e tyre që ishin burgosur, për çka edhe ishin rrezikuar edhe ata të burgoseshin, andaj kishin qenë të detyruar të arratiseshin.

Abdullah Prapashtica më njoftojë detalisht për ngjarjet si kishin ndodhur, posaçërisht në organizimin dhe zhvillimin e demonstratave të muajit mars të vitit 1981. Abdullahu rrëfente, ndërsa Osmani nganjëher e plotësonte. Fatoni më la përshtypje të një djaloshi shumë të mirë dhe të sinqert dhe fliste shumë rrallë.

Para shpërthimit të demonstratave të marsit 1981, isha në kontakt të kohë pas kohshëm me përfaqësuesin e Enver Hoxhës në Ambasadën e Ankarasë Prof. Dr. Bujar Hoxhën, i cili më ftonte kohë pas kohe në ndonjë restorant dhe vazhdimisht shtronte pyetjen: A po përgaditet diçka në Kosovë, a po bëjnë diçka kosovarët për Kosovën? Posa shpërthyen demonstratat, më ftojë dhe më udhëzojë duke më thënë : MOS U NDALNI, MOS U NDALNI.
Thirrjet u shpeshtuan kur filluan arratisjet e djalërisë dhe popullit në përgjithësi, nga Kosova. Prof. Dr. Bujar Hoxha më tha tekstualisht: Mos i lejoni me ardhë në Shqipëri, mos ja vëni edhe një lak në fyt Shqipërisë siç na ka vënë imperializmi amerikan dhe reaksioni europian !!!

U stepa por nuk u habita ngase e dija që dora kriminale e Enver Hoxhës ishte zgjatur edhe në Kosovë për ta goditur popullin shqiptar, nën robërinë jugosllave, sa më rëndë.

Për argumentimet e Abdullah Prapashticës se kush dhe si i organizojë demonstratat e vitit 1981, i kam njoftuar shokët menjëher, posaqaërisht Metush Krasniqin dhe Jusuf Gërvallën, por për hir të sakrificës së djalërisë që e bëri në ato ngjarje, kemi vendosur që mos t’i publikojmë.

Përkundër faktit se nuk deshëm që t’i publikojmë argumentet se kush dhe si i organizojë demonstrata e vitit 1981, ne të Lëvizjes së Metush Krasniqit (LNÇKVSHJ) menjëher dolëm me KOMUNIKATË se nuk i kemi organizuar ato demonstrata, duke shpreh dhëmbje për djalërinë që u sakrifikua dhe njerëzit që ishin të detyruar të shpërnguleshin.

Për natën kritike kur punohej në organzimin e demonstratave, më njoftoj Abdullah Prapashtica i cili tha:
Si inspektor i UDB-së që isha, u caktova që ta përcjelli punën që bënin disa studentë në një dhomë të konviktit të studentëve në Prishtinë rreth organizimit të demonstratave ditën e nesërme.

Në mesin e grupit të organizatorëve ka qenë një student, bashkëpuntor i UDB-së. Ate e caktuan për të kontribuar në organizimin e demonstratave dhe për të më njoftuar mua, ku unë pastaj e njoftoja Qendrën në Sekretariatin e Punëve të Brendshme në Prishtinë për ecurin e përgaditjeve për demonstrata. Ai përson që nxiste të tjerët për organizimin e demonstratave për ditën e nesërme, kohë pas kohe dilte dhe më informonte mua për zhvillimin e bisedimeve, për organizimin e demonstratave, kurse unë (Abdullah Prapashtica) e njoftoja Sekretariatin e Punëve të Brendshme në Prishtinë.

Në pyetjen time se pse Abdullah nuk i burgoste milicia këta studentë që merrnin vendime për organizimin e demonstratave ditën e nesërme gjatë mbajtjetjes së mbledhjes apo pas marrjës së vendimit për organizimin e demonstratave ?!

Abdullahu mu përgjigj tekstualisht: Nuk donin ti burgosnin !!!
Në pyetjen time tjetër: Pse Abdullah nuk i njoftove studentët se janë të përcjellur nga UDB-ja për krejt çka po vendosnin dhe se cili ishte studenti që i nxiste dhe i përcillte të tjerët që merrnin vendime për organizimin e demonstratave ?!

Abdullahu mu përgjigj: Po t’i njoftoja do të dekonspirohesha !
(këto që i përshkrova, nëse nuk janë të vërteta , të thëna nga goja e Abdullah Prapashticës, një betim publik: Në zjarr i pafsha duke u djegur fëmijët e mi, nipat e mi, stërnipat e mi dhe tërë familjen time, pasardhësit e babës Ismail dhe nënës Naile. Këtë betim e bëj edhe me 24 pleq dhe atë para kamerave televizive).

E kemi thënë edhe në KOMUNIKATË, po e përseris edhe me këtë rast: Nder dhe respekt ndaj të gjithë atyre që u sakrifikuan si, Gani Kocit, Ali Lajqit etj., duke mos e ditur se ishin në kurthin e Sekretariatit të Punëve të Brendshme të Jugosllavisë !!!

Me këtë rast e kam edhe një pyetje publike për Gani Kocin, Ali Lajqin e pjesmarrës të tjerë të asaj mbledhje: A e kanë zbuluar ndonjëherë studentin -agjent të UDB-së, që e kryente detyrën të cilën ia kishte ngarkuar UDB-ja për organizimin e demonstratave ?!

Abdullah Prapashtica pasi kalojë në Europë, filloi ta nxjerr një revistë me titull “Puntorët”
Në atë revistë, thotë se demonstratat e marsit të vitit 1981 i ka organizuar Partia Komuniste Marksiste Leniniste e Shqiptarëve të Jugosllavisë.

Edhe një sqarim, ne të Lëvizjes së Metush Krasniqit kemi qenë të vendosur, me u ikë ekceseve, për mos t’iu dhënë shkas armikut me e goditë popullin, pa u përgatitur deri në momentin e duhur që me armë t’i çlirojmë territoret shqiptare. Moment të duhur e kemi paraparë vdekjen e Titos dhe atë, që pushka jonë të mos jetë e para, por menjëherë pas tjerëve që punonin në atë drejtim. E parashihnim, pushka e parë do të jetë e kroatëve, këto i kemi pasë edhe në Program Statutin e Lëvizjes, të cilin mund ta gjeni në Librin e Prof. Dr. Et’hem Çekut.
Për të dalur publikisht me këto të vërteta për të kaluarën, më nxitën ngjarjet që po na ndodhin në ditët e sotshme !!!

Disa nga ata që ia krijuan mundësinë serbo-sllavëve për t’i shpërngulur më se 300 mijë shqiptarë për mos me u kthyer kurrë më në Kosovë dhe për t’i ndërmarrë Serbija të gjitha ato veprime që i bëri këtu në Kosovë, sot i kemi në kreun e VV-së dhe në ballë të atyre që po ia qesin tymin Kuvendit të Republikës së Kosovës !!!

 
Displaying 8 Comments
Have Your Say
 1. Osman Osmani thotë:

  Po kyqem edhe une ne kete diskutim me nje seri shkrimesh per temen ne fjale.

  Ju deshiroj lexim te kendshmem:

  Lëvizja për Republikë Shqiptare në kuadër Lëvizjes Kombëtare Shqiptare

  (Fakte, dokumente dhe dëshmi mbi organizimin e kërkesës së shtruar në demonstratave e vitit 1981 për Republikë Shqiptare dhe forcave organizuese të saj!)

  Ky shkrim i takon një pjese të një serie shkrimesh të dokumentuara edhe me fakte plotësuese e dëshmi përcjellëse mbi individët dhe grupet e organizuara që ndër të tjera kanë vepruar kryesisht nga platforma politike për Republikë. Tërë këtë trajtim, për aq sa mundemi do të përpiqemi ta bëjmë në mënyrë sa më objektive dhe duke njohur e respektuar faktet e deritashme të ditura të veprimtarisë atdhetare e përparimtare të individëve, grupeve e organizatave të organizuara ë kanë vepruar edhe nga platforma dhe me kërkesa tjera ideologjike, politike e atdhetare, qoftë paqësore e oportuniste në kuadër të strukturave e institucioneve të sistemit, qoftë aktive e revolucionare në kuadër të rezistencës dhe luftës kundër sistemit të huaj të padrejtë, pushtues, shtypës e shfrytëzues me përpjekje edhe shfarosëse.

  Roli i veprimtarëve të “paorganizuar”

  Në prag të demonstratave të vitit 1981, duke filluar aty nga vitet e 70-ta, u shtua dukshëm jo vetëm numri i individëve, por edhe i grupeve e organizatave politike shqiptare, të cilat për shkak të rrethanave te atëhershme ishin të detyruara të vepronin në ilegalitet qoftë të pjesshëm qoftë të plotë. Përpos grupeve formale e joformale si dhe organizatave atdhetare dhe revolucionare të kohës, shumë i rëndësishëm ishte edhe roli dhe veprimtaria e individëve e personalitete të ditura e të atillëve që edhe sot e kësaj dite kanë mbetur anonim. Roli dhe ndikimi i këtyre individëve dhe personaliteteve para, gjatë dhe pas demonstratave të famshme të vitit 1981 ka qenë shumë i rëndësishëm dhe në situata të caktuara kultivues, e i cili herë-herë ia ka kaluar edhe subjekteve të organizuara të kohës.

  Demonstratat gjithëpopullore me 26 mars e 1, 2 e 3 prill 1981 dhe ato të mëvonshme janë rezultat i (bashkë-)veprimit të pjesëtarëve të grupeve e organizatave të ndryshme, por edhe të individëve, grupeve e shoqërive te paorganizuara politikisht.

  Njëanshmëria nga pozitat e kundërta

  Se çfarë qëndrimesh dhe veprimesh janë mbrojtur asokohe palët ekzistuese, dihet botërisht. Ata që nuk e dinë, këshillohen të konsultojnë dhe tu referohen programeve dhe aktiviteteve të strukturave të apostrofuara.

  Meritat që individë të caktuar, me peshë në sistem, mund të kishin sa i përket avancimit të çështjes kombëtare, do të duhej tu mjaftonin atyre, për të mos pasur nevojë të injorojnë të tjerët, apo në rastin më të keq të mos shpifin e intrigojnë siç bëri pjesa e bashkëpunëtorëve fanatik të pushtetit, të cilët nuk u mjaftuan vetëm me kaq, por edhe urdhëruan ushtrimin e represionit individual, grupor e kolektiv, deri edhe urdhëruan ushtrimin e torturës çnjerëzore deri në mbytje karshi të burgosurve politik (siç është rasti me Afrim Abazin), deri edhe cytjen e inskenimeve dhe nxitjen e pjesëtarëve të lëvizjes ilegale kundër njeri tjetër.

  Zyrtarët shqipfolës të sistemit herë hapur e herë fshehur në luftën e tyre speciale kundër kërkesës ultimative për Republikë, aludonin p.sh. se; demonstratat e shqiptarëve për republikë i kanë organizuar herë UDB-ja e Serbia, herë KGB e Rusia e herë- herë edhe Bullgaria, apo edhe “armiku i brendshëm reaksionar në bashkëpunim me atë jashtëm imperialist”, siç thonin ata, për të përfunduar se ato ishin të nxitura e organizuara nga Shteti amë i shqiptarëve dhe PPSH-ja, vetëm pse këta të fundit kryenin më të voglin obligim kushtetues dhe kombëtar.

  Më poshtë në shkrim dhe në vazhdimësi edhe në të ardhmen do të publikojmë pjesë dokumentesh dhe dëshmish (duke dhënë edhe burimet) që ndriçojnë të vërteten dhe plotësojnë zbrazëtitë e shumta të krijuara qoftë rastësisht apo qëllimisht…

  Përgjigjiuni
  Pelqej(5) Nuk Pelqej(0)
 2. ABDULLAH PRAPSHATICA thotë:

  DMONSTRATAT E VITIT 1981 ME KËRKESËN PËR REPUBLIKËN KOSOVËS GJITHNJË NË QENDËR TË VEMENDJES TË FORCAVE REAKSIONARE !

  MANIPULIMET RRETH DMONSTRATAVE TË VITIT 1981 ME KËRKESËN PËR REPUBLIKËN KOSOVËS, NUK KANË TE NDALUR AS PAS 35 VITEVE!

  NUK KA DYSHIM SE THELLË NË PRAPAVINË E TYRE QENDROJN PARAT E BEOGRADIT, ME TË CILAT PO NDERTOHEN FIRMAT E AGJENTËVE TË TYRE NË KOSOVË DHE NË SHQIPËRI!

  EDHE KETO DEKLARATA KËTU RRETH DEMONSTRATAVE TE VITIT 1981 JANË TË PA VËRTETA! JANË GENJESHTRA TË KULLUARA EDHE DEKLARAT E DISA MATRAPAZVE FEUDAL E REKSIONAR QË ME PARA TË LËVIZJES JANË BERE PASANIK !

  TIRANA NUK KA QEN E INFORMUAR PARA SE TE SHPERTHENIN ATO!

  BILE PO TE ISHTE DITUR KJO NGA TIRANA ME HERET KA PAS MUNDESI QE TE MOS NDODHIN FARE!

  ME ZYRTARET E SHQIPERISË, ORGNIZATORJA E DMONSTRATAVE TË VITIT 1981 ME KËRKESËN PËR REPUBLIKËN KOSOVËS, PARTIA KOMUNISTE MARKSISTE – LENINSTE SHQIPTARE NE JUGOSLLAVI, PER HERË TE PARE KA MARR KONTAKT NË NENTORIN E VITIT 1981 NE KOSULLATEN E REPUBLIKES SE SHQIPERISE NE STAMBOLL!

  NGA PKMLSHJ UNË KAM QENE NJERIU I PAR QE KA MARR KONTAT ME TIRANEN ZYRTARE!

  NË KETË TAKIM TË PARË ME KA SHOQERUAR SHOKU I BABES TIM ZEQIR PRAPASHTICA, PATRIOTI SALIH KOLLUDRA !

  PASTAJ DELEGACIONI I PKMLSHJ PREJ TRE ANETARVE TË BYROS POLTIKE KA VAZHDUA BASHKPUNIMIN PËRMES TË PROF. BUJAR HOXHËS, QË ISHTE KËSHILLTAR I ENVER HOXHËS PËR ÇËSHTJEN E KOSOVËS, PRAN AMBASADËS SË REPUBLIKËS SË SHQIPERISË NË ANKARA! SI EDHE ME KONSULLIN IBRAHIM ÇAVOLLI KUR NË GJENDESHIM NË STAMBOLL!

  NË SHQIPËRI, NGA PKMLSHJ, GJEGJESISHT SI ANËTARIT TË KD TË LRSSHJ, KAM SHKUA VETËM UNË NË CILSINË MUSAFIRIT TË KQ TË PPSH ME 21 NENTIOR 1982 DHE KAM QENDRUA ATJE DERI NË SHKURT 1983!

  NË MUAJIN SHKURT EDHE U MBAJT GJYKIMI ME I MADH KUNDËR ORGANIZATORËVE TË DEMONSTRATAVE TË VITIT 1981, NE KRYE ME REXHEP MAQEDONCIN E ME VËLLAN TIM ADEM PRAPSHTICËN DHE ME 21 TË TJERË TË AKUZUAR!

  Sipas aktakuzës së Prokurorisë Publike të Qarkut në Prishtinë pp.nr. 152/82, 156/82, 158/82 prej 7 deri më 12 shkurt të vitit 1983, në prani të përfaqësuesve të aktakuzës, zëvendës-prokurorëve të Qarkut në Prishtinë, Reshat Millaku dhe Ruzhdi Kozmaqi, më 15 shkurt 1983 shpalli aktgjykimin dhe dënoi të akuzuarit:

  Rexhep Maqedonci, 14 vjet burg,
  Adem Prapashtica, 11 vjet burg,
  Nusret Ahmeti, 10 vjet burg,
  Kadri Cakiqi, 6 vjet burg,
  Adem Dervisholli, 6 vjet burg,
  Sabit Gashi, 8 vjet burg,
  Skënder Vardari, 8 vjet burg,
  Lutfi Maqedonci, 6 vjet burg,
  Fatmir Graiçevci, 9 vjet burg,
  Bahtir Ahmeti, 5 vjet burg,
  Martin Çuni 8 vjet burg,
  Meriman Braha 7 vjet burg,
  Osman Maqedonci, 5 vjet burg,
  Arban Hoxha, 5 vjet burg,
  Naim Mahmudi, 2 vjet burg,
  Ahmet Islami 5 vjet burg,
  Avdi Krasniqi, 7 vjet burg,
  Ahmet Qeriqi , 8 vjet burg (dënimi unik për dy vepra të njëjta “penale”)
  Zenun Gjocaj, 6 vjet burg,
  Hamëz Morina, 5 vjet burg,
  Sallah Jonuzi, 3 vjet burg,
  Idriz Isufi, 2 vjet burg, dhe
  Agim Ahmeti, 1 vit burg.

  Në mesin e të akuzurë kryesor, në mungesë, kemi qenë dhe unë Abdullah Prapashtica, Osman Osman dhe Faton Topalli!

  Këto vite burgu i “ndau” drejtësia jugosllave” më 15 shkurt të vitit 1983, në Gjykatën e Qarkut, në Prishtinë. Këto vite burgu për studentët, punëtorët dhe profesorët shqiptarë, të cilët kërkonin avancimin e pozitës kushtetuese të Kosovës, i firmosen:

  Isak Nishevci, gjykatës hetues,
  Mentor Qoku, kryetari i Trupit Gjykues,
  Ilaz Aliu dhe Emin Azemi, porotë,
  Ruzhdi Millaku dhe
  Ruzhdi Kozmaqi, prokurorë,
  dhe torturuesit
  Lutfi Ajazi, inspektor hetues,
  Xhavit Kuçi, inspektor hetues,
  Bashkim Kursani, hetues,
  Zymber Zymberi, hetues
  Faik Nura, hetues
  Ruzhdi Bujupi,
  Ibush Kllokoqi,
  Lorenc Selmani,
  Zoran Lakiçeviqi,
  Ismail Arifaj e shumë të tjerë.

  NË TIRANE KRYESISHT KAM ZHVILLUA TAKIME ME AJET HAXHIUN DHE KRISTAQ … ETJ. PASTAJ KUR NË SHKURT 1983 KAM DAL NË GJERMANI KOHE PAS KOHE, DERI ME VDEKJEN ENVER HOXHES, ME KA VIZITUA DILPOMATI ENEGJELL KOLANECI!

  NGA KJO KOHË FILLOJNË TELASHET E BRENDSHEM TË SHQIPERISË QË NË FUND E SJELLIN NË PUSHTET ANARKIST SALIH BERISHEN DHE BANDEN TIJ! NGA KJO KOHË LËVIZJA PËR PAVARËSI KOMBËTARE E MERR FATIN E KOSOVËS PLOTESISHT NË DUAR TË VETA!

  Përgjigjiuni
  Pelqej(4) Nuk Pelqej(0)
 3. Prizreni thotë:

  Ky Sabria ”patriot” i madhë na del me konstatimet e tija të famshme duke tentuar t’i iki të vërtetes. Ky njeri nuk tregon sa para ka marrun gjatë qëndrimit të tij në Turqi? Këto para ky i ka shfrytzuar për interesat e tija. Ky zotri mendon që nuk di kush për shumat e parave që ka marrur( nuk po e citoj se nga ka marrun, por e dijmë dhe dihet). Zotri do të dalin në sheshë të gjithat edhe poshtërsit dhe trillimet e tua.

  Përgjigjiuni
  Pelqej(5) Nuk Pelqej(0)
 4. Marin thotë:

  Per te atin Gj. Fishta eshte imponuese se qka flet magari S.M.N.
  Kurse tjerat jane krejt berllog. Kur ne protestonim, dhe demostronim per ngritje te statusit ne Republike. Na thonin idiotet, demoflliqniket etj. grupe negative. – Rrini se kurr ma mire skemi qen. Kurr skemi pas drejta ma shume.

  STATUSI AKTUALE I SHQIPTARVE .
  Shpikja e ligjeve fashiste është nji tradite e mocme e perendimit. Kurë njohjet u bene ma teper se gjysma e antareve të OKB per antarsimin e Kosoves ne ket organizate, u shpik nji ligje i cili u be pengesë.! Dhe me ket antarsimi u be i pamundurë. Pasigurija mbretron ende. Tashe kjart po shifet realiteti pse..= `Zajednicat`. Gjykata speciale, demokracioni etj. Nuk dihet shka do shpiket heren tjeter dhe shka do na godet !!!
  Shqiptaret vetem kane me adiministru me te drejta te nji autonomije kulturale qe u duket pamvarsi !!! -Rregullat vlerat dhe ligjet kopjime nga perendimi dhe Serrbija. Gjuha hinglizce dhe serrbe paralet me tonen bile me perparsi ma te madhe, autonomit dhe minishtetet serrbe quhen Zajednicë. TREPCA PRAP- Porë dominimi i vlerave te perendimit dhe serrbve mbi tonat është më madh, më i fortë dhe më i fuqishëm. Po qe ndodhë ndonji e pa priturë gjërat mbesin ashtu si janë, dhe sështe ndonji vlere argumentuese ne favorë tonin. Flamurin vetem me pas drejt me ngritë dhe perdore gjuhen ka qen e lejume edhe ne luftën e dytë botrore. Porë me perkrahjen sekrete te Anglise edhe u ndaluan pas qlirimit. ……‎
  TREPCA nji fjale e mocme qe ka kuptimin trepjestaret apo trepalet. Kosova autonomi kulturale Serrbo-Anglo-Amerikane, kurse Shqipërija Province autnome e perendimit Anglo-Amerikane. Në prapavine e prapaskenës hargjohet energji maksimale qe bashkimi kombëtare mos te jet nji raalizim ndonjiherë. Kjo nga BE. dhe ShBA .!!!
  Serrbija se don ortak Hinglizin, kurse kta bejnë tentime te vazhdushme me u pranue edhe nga Serrbija si ortak gje qe nuk do ndodhe kurr .. !!!

  Përgjigjiuni
  Pelqej(3) Nuk Pelqej(0)
 5. Atdhetari thotë:

  Ju e keni fituar pasurin me ndertime pa leje ne Kosovene pas luftes,e tani na shitni atdhedashuri.

  Përgjigjiuni
  Pelqej(5) Nuk Pelqej(1)
 6. Niku thotë:

  ne cdo rrevolucion a kryengritje kapatur tradhetare
  por ato maten me cfare sollen e jo me minjte e gjirizave!!!

  Përgjigjiuni
  Pelqej(1) Nuk Pelqej(0)
 7. fol Sabri thotë:

  Braaaaaaaavoooooooooooooooooooooooo.

  Përgjigjiuni
  Pelqej(2) Nuk Pelqej(5)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...