Published On: 22 Prill, 2016

Ja si u implikua drejtpërdrejtë shteti shqiptar në vrasjen e shekullit! Paralajmërimi i vrasjes së kolonelit!


 • FEJTON EKSKLUZIV, dy dekada i mbajtur në sirtar, nga vrasja e kolonelit Krasniqi, krimet dhe dështimet! (8)

Atë paradite ishte bërë edhe ndërrimi i zyrës së ministrit Krasniqi. Jo vetëm ushtarakët që ishin të vendosur në atë objekt, por as punonjësit e Drejtorisë Informative nuk e dinin arsyen e këtij ndërrimi. Nuk flitej se kush kishte dhënë urdhër që zyra e ministrit të transferohej nga afërsia a rrugës së Elbasanit ku ndodhej më parë, për tu vendosur këtu në objektin e Drejtorisë Informative. Zyra e ministrit Krasniqi në objektin e Shtabit, te rruga e Elbasanit ishte shumë më e sigurtë, sepse nga objekti dukej e tërë rruga, që nga rruga kryesore në afërsi të kafenesë Monako e deri te dera e oborrit. Atje gjithashtu kishte edhe dy kamera me anë të të cilave përcillej çdo lëvizje në të dy anët e objektit. Këto kamera mbetën atje ku ishin. Kjo gjë pamundësonte kontrollimin e rrugës Hysen Dalliu dhe personat që i afroheshin objektit të Drejtorisë Informative. Materiali u bart me një kamionetë dhe sipas asaj që flisnin policët shqiptarë dikush kishte informuar Ministrinë e Rendit se FARK-u ishte furnizuar me një kamionetë armë, me të cilat do të ndihmojnë Berishën që rikthehet në pushtet.

Ndriçimi i SHIK-ut

Policët nuk lanë asnjë pjesë të shtëpisë pa kontrolluar. Ata ndaleshin dhe me një kujdes të veçantë kontrollonin të gjitha materialet që ishin në përgatitje për numrin e parë të Revistës Ushtarake.

Pasi policët përfunduan bastisjen, përsëri u bënë bashkë në kuzhinë të objektit, aty ku mbaheshin peng ushtarakët dhe punëtorët e Drejtorisë Informative. Njëri nga policët mbante në dorë edhe një granatë dore si dhe një revolver. Ato i kishin marrë në zyrën e e ministrit Krasniqi, pasi e kishin thyer derën e saj.

– Ti, ore, bërtiti Ndriçimi në drejtim të drejtorit! Më pate thënë se nuk ka armë të tjera në objekt, po këto çka janë?!

Ndriçimi ishte me trup i shkurtër, me flokë të thinjura dhe ishte përgjegjës i SHIK-ut për njërën nga zonat e Tiranës. Ai shumë herë ishte vërejtur duke shëtitur apo ndenjur në ndonjë lokal të kësaj lagje, por askujt nuk i kishte shkuar mendja se mund të ishte një funksionar i SHIK-ut.

– Zotëri, ju kam thënë se nuk ka armë të tjera. Ato armë po thoni se i keni gjetur në zyrën e zotit Krasniqi. Unë atë kurrë nuk e kam pyetur se a ka apo nuk ka armë dhe çka mban në zyrën e tij. Po ju e keni pyetur ministrin tuaj të brendshëm, se a mban armë në zyrë e tij?

Në kuzhinë u fut edhe pronari shtëpisë, Toska. Ai filloi të bërtasë dhe të qortojë kolegët policë, kinse nga pakënaqësia që qenkan futur në shtëpinë e tij pa leje. Toska nuk ishte artist i mirë dhe nga dialogu që ai bënte me ta, shihej mirë se ata më parë ishin konsultuar midis tyre.

Policët vendosën që të mirrnin me vete të gjithë kosovarët, siç i quanin ata. Ata nuk morën vetëm Isanë dhe drejtorin. Për ti mbajtur nën kontroll, me ata qëndroi atë natë Ndriçimi i cili i pyeste për shumë gjëra. Ai dëshironte të dinte sa më shumë për Ministrinë e Mbrojtjes dhe organizimin e saj. Ushtarakët me sukses arrinin të devijonin bisedën dhe të bisedonin me të edhe për gjëra të tjera.

Para se të largoheshin policët Ndriçimit i kishin dhënë një kopje nga intervista e Ahmet Krasniqit që përgatitej të botohej në numrin e parë të “Revistës Ushtarake”. Ai kinse nuk kuptonte ca gjëra dhe shpesh herë pyeste herë njërin e herë tjetrin për shpjegim më të detajuar. Intervista ishte mjaft e gjatë por ai nuk u lodh dhe e lexoi deri në fund. (…)

 • XVIII –

 INSPEKTIMI i FARK-ut nga Ministri Krasniqi dhe ndalimi nga policia

Ministri Krasniqi qëndroi katër ditë në veri të Shqipërisë. Atje kishte parë ushtarë dhe oficerë me një moral të lartë, gjë që për një moment ia kishte larguar mërzitjen. Vendin e saj e kishte zënë shpresa e zbehtë e një të ardhmeje më të mirë.

Ndërkohë që kthehej në Tiranë, në afërsi të Kukësit, vetura në të cilën ai ndodhej u ndalua nga një post-bllok i policisë shqiptare. Policët gjatë kontrollit gjetën një armë, revolen personale të ministrit Krasniqi. Pas shumë pyetjesh që bënë, policët u thanë se do t’i mbajnë të gjithë aty nëse ata nuk do të tregojnë se e kujt ishte arma. Njëri nga ushtarakët iu drejtua komandantit të policisë duke i treguar se në veturë ndodhej ministri i ushtrisë kosovare dhe se nuk ishte e udhës që ata të bënin të gjitha ato keq trajtime.

– A keni ndonjë dokument me anë të të cilit të dëshmohej legjitimiteti i ministrit Krasniqi!

– Shifni, ne ende nuk i kemi vënë të gjitha gjërat në vend, ende nuk e kemi marrë vendimin me shkrim nga kryeministri kosovar, por ja ne që jemi këtu ju dëshmojmë se ky është zoti Krasniqi, ministri i mbrojtjes së republikës së Kosovës, arsyetohej njëri nga ushtarakët kosovarë.

– Dëgjo ore ti, reagoi kryepolici! I shef ti këta policët që i kam me vete? Po u thashë unë, edhe këta do të dëshmojnë para jush se unë jam ministri i rendit i Republikës së Shqipërisë, po leri  shakatë dhe më trego se e kujt është arma?

Fuadi për të mundësuar lirimin e të tjerëve dhe mosmbajtjen e tyre më të gjatë në post-blok pranoi se ishte arma e tij.

– Policët po reagonin sipas detyrës që kishin. Ato ditë kaosi në Shqipëri shumë kush mund të prezantohej si ministër ose si kryetar, thoshte me vete shoferi! Tërë bota nuk mund të ishte e informuar për hallet e vërteta që kishte ministri Krasniqi me qeverinë e vet kosovare.

– Kurse  zotërote, zoti ministër, siç po të quajnë këta, një ditë kur të kesh një argument më bindës, të premtoj se do të jap policët e mi që të të shoqërojnë kudo që të shkosh në Rrethin e Kukësit, i tha kryepolici ministrit Krasniqi, para se ti lejonte të largoheshin me veturë.

Fuadi u mbajt një natë në polici e të nesërmen u lirua.

Me t’u kthyer në Tiranë ministri shkoi në banesën e tij për tu çlodhur. Tani në atë banesë ishte vendosur Skënderi dhe herë pas herë aty vinte edhe Armando. Pra, dy javësh nga ajo ishte larguar Hilmiu, i cili tani banonte diku gjeti në Tiranë. Disa ditë më parë nga po ajo banesë ishte larguar edhe pronari legal i saj, Naimi. Naim Muja ishte nip i Krasniqëve të Zhilivodës, nga vinte edhe Ahmet Krasniqi dhe ai thoshte se e kishte marrë atë banesë me qira për dajën, Ahmetin. Ushtarakët e Ministrisë së Mbrojtjes flisnin se ai ishte aktivist i dalluar i LPK-së.

Rrëfimi i munguar për vizitën në veri!

Po atë ditë, disa orë më vonë ministri Krasniqi erdhi në drejtorinë informative. Ai menjëherë pyeti se a kishte dalë nga shtypi “Revista Ushtarake”. Nga të punësuarit në drejtori mësoi se materiali ishte dorëzuar në shtypshkronjë dhe revista pritej të dilte brenda dy-tri ditësh. Në mesditë, derisa punëtorët kishin dalë në kuzhinë për të drekuar, ai mbeti vetëm me Ganiun, Ibrahimin dhe drejtorin.

– Rast i mirë për të biseduar rreth disa gjërave, mendonte Ibrahimi, i cili kishte shoqëruar ministrin gjatë vizitës në veri. Zoti ministër, iu drejtua Ibrahimi. Unë i njoha Ganiun dhe drejtorin për vizitën që patëm së bashku në veri dhe që të tre biseduam për shumë gjëra. Mendoj se është e udhës që t’u njohim edhe Juve me disa nga mendimet tona.

– Duhet të jemi më efektiv dhe ti parashohim gjërat më mirë, ndërhyri drejtori.

– Po ju ndëgjoj, por ju lutem shihni se a ka mundësi që dikush të më sjellë një kafe? Nuk kam ngrënë e as pirë sot tërë ditën! (…) / VIJON – SHQIPTARI.EU

Ndalohet botimi i këtij fejtoni pa lejen e gazetës SHQIPTARI.EU

LEXONI edhe:

http://www.shqiptari.eu/ekskluzive-si-u-bastis-ministria-e-mbrojtjes-e-kosoves-nga-policia-shqiptare-arrestime-dhune-fyerje/

http://www.shqiptari.eu/shefi-i-skuadriles-se-vrasjeve-po-vjen/

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
 1. Sefedin Krasniqi thotë:

  Xhavit Haliti flet ne TVSH ne mes dates 14 dhe 21 shtator 1998 kur ne Tirane Qeveria e Fatos Nanos inskenoi nje grushtshtet per ta maskuar vrasjen e Azem Hajdarit dhe per ta pergatitur vrasjen e Ahmet Krasniqit. Shikoni se si Xhavit Haliti, ne cilesine e perfsqesursit te Shefit te SHP te UCK- ne baze te “thathemeve” akuzon ( indirekt) se pjesetare te UCK- se kane merre pjese ne kete grushtshtet, por kur flet per ata ushtare te UCK – se aludon ne ushtaret e ministrise se Mbrojtjes se Republikes se Kosoves qe udhehiqej nga Ahmet Krasniqi.

  Pse? Sepse, para dates 14 shtator 1998, Qeveria e Fatos Nanos inskenoi nje demonstrate ne Tirane dhe futi ne turme 3, 4 persona me shenjen e UCK-se, te cilet i burgosi dhe i akuzoi si ushtare te UCK-se ne berberje te FARK-ut. Ky ishte pretekst per te bere atentat kunder Kolonel Ahmet Krasniqit – ministrit te Luftes.
  Dy a tri dite pas ketij prononcimi te Xhavit Halitit ne TVSH, Bardhyl Mahmuti fluturon me aeroplan per Suedi, bashke me Hydajet Hysenin dhe ne dy tubime me shqiptaret ne Kopenhag (DK) dhe Mallmo (SWE) me 21 shtator 1998, shume lirshem déklarion; “do ta vrasim, do ta vrasim Ahmet Krasniqin”… Dhe vertete, pak ore me vonë, me 21 shtator 1998, ne oren 23:25, dy persona te maskuar e vrasnin ministrin e Luftes – Ahmet Krasniqin. Ndersa, personi i trete kishte qendruar me larg. Pas ketij tubimi, Bardhyl Mahmuti, me krenarine prej fodulli, bashke me Hydajet Hysenin shkojne per te fjetur ne Mallmo te Behxhet Kelmendi (Nici) nga Sibovci i Kastriotit (ish Obiliqi)..

  Përcillni videon ne vazhdim

  https://www.youtube.com/watch?v=I4hur3rnFH0

  Përgjigjiuni
  Pelqej(1) Nuk Pelqej(2)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...