Published On: 28 Dhjetor, 2015

Ja si ndikon drita e celularit në trurin dhe trupin tuaj

Është e vështirë ta ndalosh, mirëpo shikimi i celularit gjatë natës është një ide e tmerrshme.

Sidoqoftë, gjëja interesante është se drita e celularit nuk ndikon tek truri dhe trupi i njeriut njëjtë sikur ditën sikur natën.

1) Drita e celularit ndikon që ju të mbeteni pa gjumë, dhe rrjedhimisht kjo mund të ndikojë në keqësimin e memories suaj.
2) Gjumi i keq i cili shkaktohet nga drita e celularit mund të ua vështirësojë që të mësoni.
3) Në një afat të gjatë kohor, nëse nuk keni fjetur mirë ju do të zhvilloni një neurotoksin e cila do ua bëjë edhe më të vështirë që të keni një gjumë të mirë
4) Njerëzit, niveli i melatoninit tek të cilët është i ‘shtypur’, kur ekspozohen ndaj dritës së telefonit janë më të prirë për depresion
5) Hulumtuesit thonë se drita e kaltër mund të shkaktojë kataraktin.
6) Disa studime thonë se drita e kaltër e dëmton të pamurit tonë duke e dëmtuar retinën.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...