Published On: 4 Mars, 2016

Ja si mund të fikni historinë e kërkimeve dhe vendndodhjeve në Google (Foto)

Tani nuk duhet të surprizoheni që Google gjurmon historinë tuaj të kërkimeve dhe lokalizimeve.

Por ju mund të surprizoheni se sa e detajuar kjo histori  është. Google jo vetëm që ju lejon të shihni historinë e kërkimeve tuaja të kaluara, por tani ju mund të merrni një pamje të detajuar të të gjitha vendeve që ju keni vizituar. Këto cilësime janë të aktivizuara nga cilësime të parazgjedhura (default) por nuk ka pse të jenë kështu.

Ndërkohë që mendimi që Google regjistron çdo kërkim tuajin – pavarësisht nëse është Maps, Youtube, ose në motorin e kërkimit—mund të jetë shqetësues, ka arsye pse është e dobishme që ta mbash këtë cilësim të aktivizuar.

Për shembull, ai ndihmon Google që të ofrojë rekomandime më të mira. Plus,nëse je përdorues i Google Now, mund të ndihmojë për ti bërë rekomandimet  më të  personalizuara. Megjithatë, nëse ju doni ti fshini gjurmët tuaja në Google, ja se si bëhet.

Drejtohuni te faqja “My account” (llogaria ime) dhe zgjidhni “Activity Controls” (kontrolli i aktiviteteve) poshtë menusë “Personal Info and Privacy” (privatësia dhe informacioni personal)

google-settings-491x640

Këtu ju do të shihni një listë të kartave që ju lejojnë ju të kontrolloni se si Google ruan historinë e aktiviteteve dhe kërkimeve tuaja.

Është e mundur që të lini në “pauzë” histori të lidhura me kërkimin dhe aktivitetet në shfletues, Maps (hartë), kërkimi zanor, YouTube dhe çdo gjë tjetër që ke parë, si dhe “informacionet nga pajisja juaj,” një cilësim ky që përdor të dhënat nga kalendari juaj dhe aplikacione të tjera për të përmirësuar personalizimin në shërbime të tjera Google.

Mbani mend se nëse ju përdorni më shumë se një llogari në Google, ju duhet ti përsërisni këto hapa për secilën llogari. Është gjithashtu një ide e mirë që ju të rishikoni cilësimet e privatësisë dhe sigurisë ndërkohë që jeni në panelin e kontrollit të llogarisë suaj.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...