Published On: 4 Maj, 2016

Ja si dukej 71 vjet më parë bunkeri ku kaloi orët e fundit Hitleri

“Çdo gjë që zotëroj i takon – për sa kohë që ka ndonjë vlerë, Partisë. Nëse kjo nuk ekziston më, Shtetit; nëse është shkatërruar edhe Shteti, nuk ka më nevojë për ndonjë vendim timin”, tha Hitleri.

“Unë dhe gruaja ime, në mënyrë që t’i shpëtojmë fatkeqësisë së dorëzimit apo kapitullimit, zgjedhim vdekjen. Dëshira jonë është që të digjemi menjëherë në vendin ku kam kryer pjesën më të amdhe të punës time të përditshme gjatë dymbëdhjetë viteve që i kam shërbyer popullit tim”.

Pak më vonë gjatë asaj dite Hitleri mësoi se kundërpala e tij italiane Benito Mussolini ishte ekzekutuar nga një turmë partizanësh anti-fashistë.

bunkeri

What it was like in the bunker Hitler died in 71 years agoWhat it was like in the bunker Hitler died in 71 years agoWhat it was like in the bunker Hitler died in 71 years ago

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...