Published On: 18 Shtator, 2016

Ja sa do të jetë gjoba për ata që përdorin telefonin gjatë drejtimit të automjetit

Një javë nga nisja e aplikimit të tyre, Policia Rrugore ka vendosur mbi 4800 gjoba për mospërdorimin e rripit të sigurimit në mbarë vendin. Por, pas këtyre supergjobave, Policia Rrugore propozon edhe rritjen e masës administrative për përdorimin e celularit gjatë drejtimit të mjetit. Rrugorët kanë propozuar që edhe për këtë shkelje, ashtu si për rripin e sigurimit, gjoba të variojë nga 5 mijë deri në 15 mijë lekë të reja. Për të realizuar ndryshimet në fjalë tashmë është ngritur një grup pune që së bashku më specialistë të Ministrisë së Transporteve do të hartojnë dosjen që do t’i paraqitet komisioneve parlamentare, pasi ndryshimet kërkojnë ndërhyrje në Kodin Rrugor, raporton “Top Channel”.

Ndryshimet do të marrin kohën e nevojshme, por, sipas policisë, janë të domosdoshme, pasi në bazë të analizave rezulton se përdorimi i celularëve gjatë drejtimit të mjetit ka sjellë një numër të lartë të aksidenteve me pasoja të rënda për jetën. Aktualisht, përdorimi i celularit gjatë drejtimit të mjetit ndëshkohet deri në 1 mijë lekë të reja, që për policinë është një shifër qesharake në krahasim me rrezikun dhe pasojat që sjell ky veprim.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...