Published On: 6 Shkurt, 2016

Ja sa do rriten pensionet këtë vit

  • Për rritjen e pensioneve në 2016, qeveria në Shqipëri do të japë 1.17 miliardë lekë. Një fond dy herë më i lartë ky, se ai që është dhënë një vit më parë për të njëjtin qëllim.

Në dokumentin e Programit të Reformave Ekonomike, Këshilli i Ministrave ka miratuar lekët që do të jepen për rritjen e pensioneve.
“Niveli i shpenzimeve për Skemën e sigurimeve shoqërore për vitin 2016 parashikohet në masën 113.3 miliardë lekë, sa 7.4% e PBB-­së, nga e cila, për politikën e rritjes së pensioneve, është parashikuar një fond prej 1.17 miliardë lekësh”, ­ thuhet në programin ekonomik të qeverisë.

Në 2015 pensionet u rriten me 1.4% dhe qeveria akordoi një fond prej 554 milionë lekësh, dy herë më pak se ai që ka miratuar për 2016.

Sipas këtij parashikimi, pensionet për vitin 2016 do të pësojnë një rritje nga 1.4%­3%. Sipas qeverisë, përveç indeksimit me inflacionin, këtë vit do të bëhet edhe një rritje e lehtë për pensionet. Rritja nuk do të jetë e njëjtë për ta gjitha kategoritë. Qëllimi i qeverisë do të jetë rritja me kategorizim e pensioneve.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...