Published On: 14 Shtator, 2016

Ja propozimi i Shaip Mujës për Demarkacionin! Kuvendi ta miratojë kufirin, pa kufirin kontestues, Çakorr, Kullë, Maja e Zhlebit… (Dokument)

Deputeti i pavarur Shaip Muja vjen me një propozim të ri lidhur me çështjen e Demarkacionit. Ndryshe nga deputetetët e tjerë të PDK-së ai del të jetë kundër Demarkacionit dhe duke qenë kundër tij, ai është munduar të gjej një zgjidhje ndaj kësaj situate që është krijuar në institucionet e vendit.

Ai ka thënë se i ka besuar qysh ne fillim Komisionit Shtetëror, por mandej thotë se ka fillua me u interesua në mënyrë të pamvarur dhe sipas tij, ai ka gjet fakte dhe ka ndryshuar mendimin sa i përket Demarkacionit.

“…Kuvendi i Republikës së Kosovës, tanimë është institucioni i vetëm i cili duhet ta drejtojë këtë problematikë, për t’i dhënë edhe rrugë ligjore dhe për të krijuar një konsensus nacional për këtë çështje kaq madhore, e cila nuk ka pasur nevojë të krijohet, por ja që jemi dëshmitarë të këtij problemi, ku është krijuar nga barrikadimi i të gjitha palëve: qeveria, pozita dhe opozita”, thuhet ndër rë tjera në propozimin politiko- teknik të deputetit Muja, për zhbllokimin e procesit të demaskimit të vijës kufitare Kosovë- Mali i Zi, një kopje të të cilit e posedon Gazeta Blic.

Deputeti Muja ka kërkuar që Kuvendi i Kosovës të krijoj edhe një grup shtesë në mënyrë që të përforcohet Komisioni Shtetëror me deputetë dhe ekspertë nga jashtë Kuvendit, për të analizuar dhe prezantuar para palës malazeze dhe faktorit ndërkombëtar, që lëshimet e mundshme që janë bërë nuk kanë qenë të qëllimshme, por kanë qenë lëshimë profesionale, e që kamë mundësi të korrigjohen.

Sipas këtij propozimi, ndër të tjera Muja kërkon që të krijohen kushtet për konsensus apo dakordim nacional për çështjen e përcaktimit të vijës kufitare.

Muja gjithashtu këtë version të propozimit të tij e ka shprehur edhe në televizionin Rrokum duke theksuar :“Qeveria e ka humb legjitimitetin e vet që me mbrojt çështjen e Demarkacionit, ndërsa propozimi im është që me ardh fillimisht në Kuvend dhe me kalu në komisione, ku kanë me marr pjesë të gjitha partitë”. Muja ka cituar se me propozimin e tij mundet me u arrit tek një konsensus nacional. Muja po ashtu thotë se këtë propozim ka me protokollue nesër në Kuvendin e Kosovës.

“Kufini duhet me u kthye në Çakorr, sikurse Maja e Zhlebit, sepse janë të dokumentuara dhe krejt këto harta janë të faktuara në institucionet e Kosovës dhe të ish Republikave të Jugosllavisë”, thotë Muja.

Gazeta Shqiptari.eu ju sjell dokumentetin origjinal.

/ Shqiptari.eu

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...