Published On: 14 Mars, 2016

Ja pjesa historike e Shqipërisë që nuk duhet ta lini pa vizituar (FOTO)

  • Shqipëria nuk është vetëm e detit dhe e maleve, por edhe e një turizmi kulturor të cilin e rekomandon së fundi, guida e famshme e turizmit në botë “Lonely Planet”

Kështjellat shqiptare janë ato që tërheqin vëmendjen e të huajve.

“Ndërsa ‘vendi i shqiponjave’ mund të jetë i njohur mirë për të kaluarën e saj të stuhishme komuniste (me disa 750.000 bunkerë betoni ende të shpërndara), ai ka një trashëgimi të pasur dhe të ndryshme historike dhe kulturore. Kështjellat e lashta të Shqipërisë,  janë një mrekulli dhe disa prej tyre janë pjesë e trashëgimisë botërore”, shkruan Lonely Planet.

Lonely Planet shkruan se Shqipëria është destinacion i preferuar për ata që dëshirojnë turizmin malor, por gjithashtu vend i kostove të ulëta.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...