Published On: 30 Mars, 2016

Ja me sa vjet burg mund të dënohen Jankulloska dhe të tjerët e rastit “Fortesa”

  • Prokurorja speciale e Maqedonisë Katica Janeva, sot e hapi lëndën më të re “Fortesa”, që ka të bëjë me përgjimet e paautorizuara dhe të paligjshme, ku të dyshuar janë ish-ministrja e Punëve të Brendshme Gordana Jankullovska dhe katër persona të tjerë.

“Bëhet fjalë për rast të komplikuar. Në këtë lëndë të janë pesë persona të dyshuar, dy kryeshefa dhe ish-ministrja e MPB-së, Gordana Jankullovskën në gjysmën e parë të viti të 2015 duke i tejkaluar kompetencat zyrtare, të ndihmuar nga një ish shef, i kanë shkatërruar mjetet për përgjime që njëkohësisht kanë i kanë shkaktuar dëm shtetit dhe buxhetit të R.M.-së 10 milionë euro”, tha zëdhënësja e PSP-së, Lençe Ristoska.

Në vitin 2015, pas vendimit të Gjykatës Themelore i dyshuari i parë, me qëllim që t’i mbulojë veprat e personave tjerë ka dhënë urdhër gojor që të shkatërrohen mjetet dhe sistemet me të cilat është bërë përgjimi, raporton Portalb.

Ja 5 të dyshuarit e rastit Fortesa për çfarë veprash penale dyshohen:

I dyshuari i parë ka kryer vepra penale:

I dyshuari i dytë ka kryer vepra penale:

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...