Published On: 31 Maj, 2016

Ja ku e lë ambasadën e Shqipërisë Ismet Beqiri!

Plani i ndërtimit të Ambasadës së Shqipërisë në Prishtinë ballafaqoi kuvendarët e LDK’së me Shpend Ahmetin. LDK’ja e bojkotoi mbledhjen e sotme të asamblesë komunale, duke thënë se VV po synon t’ua marrë truallin që e kanë ndarë për objekt të partisë për t’ia dhënë Ambasadës së Shqipërisë. Për Ismet Beqirin, kjo është një lojë e VV’së së bashku me Shpend Ahmetit të cilët po i provokojnë ndjenjat atdhetare.

Ish-kryetari i Prishtinës dhe Sekretar i Prgjithshëm i LDK’së, Ismet Beqiri, në një prononcim dhënë për Gazetën Express ka thënë se mbledhja e jashtëzakonshme e Kuvendit Komunal të Prishtinës për t’i dhënë tokë Ambasadës së Shqipërisë ishte e panevojshme. Beqiri ka thënë se në vitin 2015 Komuna e Prishtinës i kishte ndarë tokë Ambasadës së Shqipërisë, dhe kjo e fundit është lojë e Shpend Ahmetit.

“Së pari unë e mbështetës deklaratën e Grupit të LDK’së. Së dyti nuk ka qenë asgjë emergjente për ta thirrur mbledhjen e Kuvendit Komunal dhe së treti është lojë e qartë e Shpend Ahmetit sepse më 4 maj 2015 nga qeverisja e tanishme i është ndare toke ambasadës në lagjen Sofalia”, ka thënë Beqiri për Express.

Ai ka shpjeguar se përse LDK’ja po e kundërshton aq shumë dhënien e lokacionit në lagjen “Lakrishtë” për Ambasadën shqiptare.

“Po ua rikujtoj që gjatë vitit 2007, më 24 korrik, Kuvendi Komunal i Prishtines, me kërkesë të LDK-së, i ka ndarë LDK’së lokacionin për ndërtimin e selisë së saj në lagjen “Lakërishte” aty ku VV po tenton tani t’ia ndaj pronën Ambasadës së Shqipërisë. Me vendimin e Kuvendit Komunal të Prishtinës nr.01.353-310,,dt.24.korrik 2007, toka është ndarë në një afat të pacaktuar. Me vonë janë dhënë kushtet urbanistike, leja urbanistike dhe është dorëzuar edhe projekti ideor.

Ne atë kohë kërkesë për lokacion ka berë vetëm LDK-ja, sepse po të bënin atëherë kërkesë edhe subjektet tjera politike duhet me iu dhënë përgjigje pozitive. Kudo në botën demokratike, partitë kanë selitë e tyre, kanë pronat e tyre, pse duket jo normale që në Kosovë të mos ndodh e njëjta gjë”, tha Beqiri për Express.

“Lëvizja Vetvënedosje tani po dëshiron që tokën e ndarë për LDK’në t’ia jap Ambasadës së Shqipërisë, pra me këtë të fus në lojë edhe ambasadorin e Shqipërisë. Ne nuk jemi kundër që t’i ndahet toka ambasadës, por tanimë ta kane lokacionin e ndarë dhe pse toka që ka shfrytëzues të ligjshëm tentohet ti jepet dikujt tjetër, pse tani kur ka 1 vit qe i është ndarë lokacioni Ambasadës se Shqipërisë, nga po ky Kuvend Komunal, nga kjo përbërje e Kuvendit”, thotë ish-kryetari i Prishtinës.

Sipas Ismet Beqirit deklaratat e VV’së dhe Shpend Ahmetit janë bërë për të provokuar ndjenjat atdhetare dhe LDK pret që ambasadori nuk do të bie pre e lojës së VV’së.

“Është shumë absurde ky tentim i manipulimit të VV me ndjenjat e qytetareve, gjoja LDK dhe PDK qenkemi kundër Shqipërisë, për këtë çështje, kjo nuk qëndron, kjo është një gënjeshtër, kjo është një përpjekje për të mbuluar mos punën e tyre me krijim të situatave si kjo”, tha Beqiri.

“Do të ishte absurde që të ndodh kjo ndarje e këtij lokacioni, sikurse që do të ishte absurde, e padrejte, jo ligjore, që Ambasada e Republikës së Kosovës të kërkonte një pronë të Partisë Socialiste, Partisë Demokratike, apo cilësdo parti politike, apo pronari apo shfrytëzuesi të ligjshëm të ndonjë prone, në kete rast në Tirane, për seli të Ambasadës sonë në Shqipëri”, deklaron ai.

Shpresojmë shumë në reflektimin e Ambasadorit shqiptar z.Minxhozi, dhe ta kuptoj esencën e çështjes dhe mos të interferojë në një lojë politike të VV ndaj LDK-së në këtë rast”, përfundon Ismet Beqiri./GazetaExpress/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...