Published On: 8 Mars, 2016

Ja kryespiunia serbe për Kosovën

Nga Bashkim Kastrati

Deri para pak kohësh, ajo së bashku më të atin drejtonin një fermë kafshësh. Por Dane Hrkalloviç, me profesion veteriner, kur e merr vesh se me ç’detyrë ishte e ngarkuar e bija, vendos që ta largojë si bashkëpronare të fermës familjare.

Po ç’detyrë ka Dijana?!

Ç’rol i është besuar asaj nga Beogradi?!

Ç’lidhje ka ajo me Kosovën?!

Ndërsa qeveria e Prishtinës bën korrekten karshi Brukselit dhe Beogradit duke u përpjekur t’u qëndrojë firmave të hedhura në marrëveshje, edhe pse është armiqësuar me një pjesë të mirë të popullit të vet, homologja e saj serbe ka një tjetër axhendë; të cilën e ndjek gjithnjë me armën më të fortë që ka patur e ka: shërbimet e fshehta, agjentët; ata të cilët ndezin më pas fitilat nga brenda.

Dhe pikërisht, në krye të tyre është dhe psikologja nga Pozharevaci, Dijana Hrkalloviç;  e cila, sipas informacioneve kofidenciale të poseduara nga tesheshi.com, ka në përgjegjësinë e saj mbi 150 agjentë të BIA-së në Kosovë.

Këta ka agjentë, janë të infiltruar në shumë sektorë; e në radhët e tyre janë mjekë, ish-policë, mësues e profesorë, punëtorë komunalë; dhe për më tepër fermerë dhe veterinerë, meqë dhe vetë Dijanën e ka lidhur fort puna me ta përmes fermës familjare.

Në krye të agjentëve të BIA-s në Kosovë, ajo ka për detyrë që t’i përcjellë Beogradit zyrtar të gjitha ngjarjet dhe lëvizjet që ndodhin atje.

Dijana Hrkaloviç është një ndër personat kryesorë në Pallatin e Drejtësisë në Beograd, ku është vendosur edhe Drejtoria e Policisë së Krimeve, nga ku Hrkalloviç dërgon informacione për BIA-n.

Zyrtarisht, Dijana Hrkalloviç mban postin e sekretares në Drejtorinë e Policisë së Krimeve; ndërsa para se të angazhohet në BIA në vitin 2012, ajo ka punuar në fermën e familjes të cilën e mban babai i saj, Dane Hrkalloviç, me profesion veteriner. Dijana1

Deri para pak kohësh, Dijana ka qenë edhe bashkëpronare e fermës “Stočarske zadruge DH” nga Pozharevci, por babai i saj tani e ka larguar nga kjo fermë.

Dijana2 (1)

Një burim i tha portalit tesheshi.com se kur Dane e ka kuptuar se çfarë punë është duke i bërë vajza, më 8 dhjetor 2015, në Agjencinë për Regjistrim ka përcjellë kërkesën që emri i Dijanës të hiqet nga pronare e fermës familjare; e vërtetuar kjo dhe nga dokument të cilin e ka siguruar portalitesheshi.com.

Kjo psikologe e më pas fermere, që tashmë është inspektore shërbimesh të fshehta, siç njoftojnë burimet e portalittesheshi.com, ka dërguar me detyrë agjentë shqiptarë e serbë, siç thuhet në jug të Serbisë, që të mbledhin informacione të të gjitha profileve, nganjëherë dhe nën “maskën” e interesimit për zhvillimin e fermave në Kosovë.

Dhe në bazë të të dhënave, Hrkalloviç deri më tani ka angazhuar mbi 150 agjentë në tërë viset e Kosovës.

Ndërkohë, në Beograd, Dijana Hrkaloviç njihet shumë edhe për aferat e saj korruptive, si dhe për survejim të mediave dhe gazetarëve që janë kritikë ndaj pushtetit.

Ajo, e cila pra duhet quajtur dhe kryespiunja e Beogradit për Kosovën, është dhe njëra nga themelueset e Partisë Përparimtare Serbe, SNS; dhe e cila gëzon besim të madh tek kryeministri Aleksandër Vuçiç./tesheshi.com/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...