Published On: 31 Gusht, 2016

Ja e vërteta e serbëve që vijnë në Mushtisht! Ata po kthehen në vendin e krimit gjenocidal

 

Hamdi Ndrecaj
Çfarë kërkojnë në realitet serbët në Mushtisht, kësaj here dhe në vazhdimësi. E vërteta është se janë po ata serbë që vranë, dogjën dhe përdhunuan qytetarët shqiptarë në Mushtisht. Po këta serbë masakruan, vranë dhe dogjën fshatin dhe fshatrat për rreth, edhe gjatë Luftës së Dytë Botërore, ndërsa gjatë luftës së fundit arritën edhe kulminacionin e terrorit të tyre kundër bashkë fshatarëve të dikurshëm, duke djegur dhe vrarë gjer në përmasa gjenocidale, janë po këta serb që dikur thireshin në emër të vllazërim bashkimit të rremë dhe shkatërruan, dogjën dhe masakruan shqiptarët.
Fshatrat për rreth siç janë fshati Delloc, Maqitevë, Dubravë, Popolan, Vraniq e Duvaran. Pra, janë neo-çetnikët kriminelët, lugetërit e mesjetës, që tani po mundohen të kthehen si kolon për të rikolonizuar trojet shqiptare. Serbët të ndihmuar nga Qeveria Mustafa janë të prirur që të shkaktojnë shumë probleme edhe në këtë periudhë të tranzicionit të shtetit të Kriminalizuar dhe të korruptuar, por një po ua bëjmë me dije që Kosova nuk ka për tu kolonizuar kurrë. Edhe pse numër i madh i banorëve shqiptarë janë larguar nga Kosova pikërisht me ndihmën e keqqeverisjes dhe që gjithçka ishte mirë e organizuar nga qeveria rashka, por shqiptarët nuk do të zhbëhen sipas modeleve të Vaso Qubrilloviqit, e që po vihen në praktikë nga qeveria qyqare e shitur e Kosovës. Le të jetë kjo vizita e fundit e serbëve në Mushtisht sepse nuk kanë fare se çka kërkojnë aty sepse edhe ashtu aty ishin para luftës së fundit si kolon nga Mali i Zi dhe pjesë të tjera të Serbisë dhe ish Jugosllavisë së krajlit në vitin 1873 në Mushtisht nuk kishte asnjë serbë. Kolonizimi filloi me kolonët malazias të familjeve Spasiq 1879, 1913. Dy kishat të përvetësuara nga serbët në fshatin Mushtisht ajo në Matoc, dhe manastiri i Mushtishtit ishin kisha katolike Iliro-shqiptare, sepse datojnë që nga mesjeta në atë kohë serbët ishin të shpërndarë për rreth lumit Sava nëpër banovina.
Dihet qartë që në mesjetë serbët nuk posedonin asnjë pronë deri kur erdhën si kolonë në Kosovë pas Luftës së Parë Botërore.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...