Published On: 1 Gusht, 2017

Ja çka ndodh me trurin nëse flini më shumë se 9 orë

  • Sipas një studimi të ri, njerëzit duhet të enë të paktën 8-9 orë gjatë natës. Rezultatet kanë arritur në përfundimin se kush e më shumë se 9 orë gjumë ka më shumë gjasa të përjetojë makthe, halucinacione dhe paranoja.

Megjithatë, kohëzgjatja e pagjumësisë nuk lidhet me makthet që mund të keni, sipas studimit. Ndryshe nga studimet e mëparshme, ky hulumtim nuk gjeti aspak lidhje midis përdorimit të alkoolit dhe ëndrrave të pakëndshme

Studiuesit nga Universiteti i Oksfordit analizuan 846 në lidhje me ankthet që kanë pasur gjatë dy javëve të fundit. Ata u pyetën gjithashtu sesa shqetësim u shkakton gjendja e ankthit, orët e gjumit që bëjnë, paranojat që kanë, halucinacionet dhe përdorimi i alkoolit. Rezultatet treguan se të flesh më shumë se 9 orë gjumë ju shkakton makth dhe ëndrra të këqija

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...