Published On: 12 Prill, 2016
Bota |

Ja çfarë pagash marrin eurodeputetët

Ka diferenca të mëdha mes pagave të eurodeputetëve dhe shpenzimeve në mbarë BE-në, e disa vende, sipas “Euronews”-it, i paguajnë përfaqësuesit e tyre në Parlamentin Evropian 10 herë më shumë se të tjerët.

Pagën bazë më të lartë në bllok e kanë italianët, që fitojnë rreth 167 mijë euro në vit, ndërsa homologët e tyre bullgarë çojnë në shtëpi vetëm 16.318 euro në 12 muaj.

Ligjvënësit nga Mbretëria e Bashkuar, Italia, Austria, Gjermania dhe Holanda fitojnë që të gjithë më shumë se pjesa tjetër e eurodeputetëve, që marrin diku te 96 mijë euro në vit. Të dhënat, thotë “Euronews”, i cili ka kryer edhe verifikimet, dëshmojnë hendekun e thellë Lindje-Perëndim brenda vet BE-së.

Dallimi në paga nuk shpjegohet vetëm me ndryshimet e kostos së jetës nëpër Evropë. Një prej ankesave kryesore është se, parlamentarët fitojnë më tepër sesa shumica e njerëzve që përfaqësojnë, megjithëse mospërputhjet variojnë goxha.

Bullgaria dhe 3 vendet baltike, Letonia, Lituania dhe Estonia, llogaritet të kenë pagesa jo të këqija në raport me fitimet mesatare brenda kufijve të tyre,

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...