Published On: 26 Tetor, 2016

Ja çfarë kishte deklaruar Sami Lushtaku në Gjykatë

Kryetari i Skenderajt  Sami Lushtaku tanimë është shpallur fajtorë për krime lufte në Kosovë. Mirëpo, edhe pse akuza ndaj tij përbëhet me krime të ndryshme, ku përfshihen edhe vrasjet ai para Trupit Gjykues kishte paraqitur një kërkesë.

Ai kishte kërkuara nga trupi gjykues se në rast se vërtetohet fajësia e tij të dënohet më shumë se 12 vjet burgim, por me kusht që ky dënim të shndërrohet në dënim kapital.

“I nderuar trup gjykues, ne një Atdhe kemi Kosovën, dhe po të jetë nevoja prapë do luftojmë dhe sakrifikohemi për të, nuk jam vrasës por çlirimtar mos na gjykoni pse ishim udhëheqës të UÇK-së, ma jepni vetëm një fakt dhe emrin se unë pasna vrarë dikë civil atëherë me dënoni jo 12 vite burg por kërkoi dënimin kapital”, kishte deklaruar Sami Lushtaku.

Këtë deklaratë të Lushkut para Trupit Gjykues, sot e ka kujtuar deputetja e PDK-së, Ganimete Musliu, e cila e ka shpërndarë në Facebook.

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...