Published On: 8 Maj, 2016

Ja arsyeja e vërtetë që disa njerëz gjejnë një partner shumë më të bukur sesa veten

Një çift po kalon në rrugë dhe një detaj i bie menjëherë në sy kalimtarëve: ajo është shumë e herë më e bukur sesa ai. Ose e kundërta: ai duket shumë më tërheqës sesa ajo. Këto ndryshime mes partnerëve, që ndonjëherë ngjallin zili te ata që do donin të ishin në vendin e më pak të bukurve, paskan një shpjegim shkencor. Një rol kyç në lindjen e dëshirës ka konteksti në të cilin ndodh njohja mes tyre. “Disa rrethana u lejojnë njerëzve të krijojnë përshtypje të ndryshme mbi tjetrin. Në këtë rast, standardet e paracaktuara nuk kanë më vlerë dhe tjetri vlerësohet nga një pikëpamje krejt e ndryshme”, shpjegojnë studiuesit.

Washington Post, në një shkrim me titullin “Arsyeja e vërtetë pse njerëzit përfundojnë me partnerë që janë shumë më tërheqës”, ka sjellë një varg studimesh mbi këtë temë. “Kur bëhet fjalë për tërheqje, studiuesit mbështesin gjithmonë tezën e “tregut”: në një mjedis ku konkurrohet për partnerin më të mirë, përfundon duke zgjedhur gjithmonë dikë me të njëjtat karakteristika, por, kur njerëzit takohen herën e parë, ndoshta sepse janë miq të miqve ose shkojnë në një shkollë, thithin informacione që ndikojnë që në fillim, perceptimin e tjetrit dhe mund të rrisin tërheqjen ndaj tij. Kështu formohet një mendim për partnerin, që është i ndryshëm nga ai i të tjerëve”, shkruhet në studim.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...