Published On: 6 Mars, 2016

Ja 10 fakte që nuk i keni të njohura për Atifete Jahjagën

Edhe pse në përfundim të mandatit, ka disa fakte që ende mund të mos i dini për presidenten e Kosovës, Atifete Jahjagën. “Lajmi.net” sjell këto fakte:

1. Asnjë rast korrupsioni për Presidenten nuk është raportuar gjatë mandatit të saj.

2. Në kohën e zgjedhjes si presidente, Atifetja ka qenë 35 vjet, gjë që e bën presidenten më të re në historinë e Kosovës.

3. Është presidentja e parë femër në Kosovë.

4. Ajo njihet si ‘Presidentja e Zarfit’ për shkak se është zgjedhur nga marrëveshja e partive politike PDK-LDK-AKR, dhe emri i saj është nxjerrë nga një zarf, të cilin e ka dërguar ambasadori i atëhershëm i SHBA-ve në Kosovë, Christopher Dell.

5. Përveç gjuhës shqipe (amtare), Presidentja Atifete Jahjaga zotëron edhe gjuhët angleze dhe serbe.

6. Ajo i ka marrë 3 çmime ndërkombëtare, këto janë: “Honoris Causa” nga Universiteti Durham, “Lidership në shërbim publik nga Iniciativa Globale Clinton”, dhe Diplomë Nderi për Drejtësi nga Universiteti Leicester.

7. Thuajse në çdo konferencë, apo prezantim ndërkombëtar, Jahjaga ka përmendur luftën çlirimtare të Kosovës dhe viktimat e dhunuara gjatë luftës.

8. Është presidentja e parë që nuk është pjesë e ndonjë subjekti politik por është e pavarur.

9. Është presidentja e parë e Kosovës që e ka mbajtur mandatin e plotë 5-vjeçar.

10. Presidentja Jahjaga ka shërbyer në pozita të rëndësishme në zbatim të rendit dhe ligjit në Njësinë e Standardeve Profesionale, pastaj Ndihmëse e Zëvendësdrejtorit të Policisë së Kosovës, Ndihmëse e Shefit të Burimeve Njerëzore, Ndihmëse Ekzekutive Speciale e Zëvendëskomisarit për Administratën e Policisë së Kosovës, Zëvendëskomandante për Polici Kufitare të Policisë së Kosovës, Kryesuese e Departamentit të Trajnimeve, Ndihmëse e Zëvendëskomisarit të Policisë së Kosovës për Polici Kufitare, Ndihmëse e Zëvendëskomisarit të Policisë së Kosovës për Personel dhe Trajnim.

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Mahmut Dodgjini thotë:

    Detyrat para presidences, e bejne te pelqyer ne Rolin e Presidentes, por Presidenti eshte Unitet i Kombit, ne Kushtet e Zgjedhjes se Thacit Presidentja Kishte ne dore te bente Marrveshje Politike, ose te Shpallte Zgjedhje te Parakoheshme, ku Popullit ti jepej mundesi e Ristrukturimit te Politike nepermjet Vullnetit Popullor, meqenese Qeveria Mustafa u Rrezua edhe nga Gjykata Kushtetuese, per Shkelje ne Kundershtim me Nenet e Kushtetutes Kosoves. Ky mjaftonte si Argument per Precedent Mosbesimi Institucional per kthyerje besimi ne Institucionet dhe Politiken e Shtetit te Kosoves dhe te Shpalleshin edhe Zgjedhje te Parakoheshme, ku nga Kuvendi i Ri i Votuar nga Populli te zgjidhte edhe Presidentin e Radhes duke Krijuar nje Standart te Ri kushtetues, qe te sillte edhe besimin sa me te gjere te popullit te Kosoves.

    Përgjigjiuni
    Pelqej(2) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...