Published On: 5 Maj, 2016

Ismet Kryeziu: Iniciativa e Ilirit dhe Mimozës i duhet Kosovës!

Drejtori i KDI-së, Ismet Kryeziu ka theksuar se skenës politike të Kosovës, i duhet një iniciativë sikurse kjo e paralajmëruar nga Ilir Deda e Mimoza Kusari- Lila. Kryeziu në një shënim në Facebook ka theksuar se kultura e tyre politike është e nevojshme për vendin, raporton Gazeta Blic.

Shënimi i plotë i Kryeziut:

Iliri, Mimoza apo cili do tjetër politikan nga profili i njëjtë apo dhe aktivistë, të cilët mendojnë se mund të asistojnë oferta dhe vlera tjera në jetën politike, kanë vepruar drejtë nëse janë bashkuar apo do bashkohen rreth një iniciative të re politike.

Sepse, kultura e tyre politike nuk është e konsumuar dhe e panevojshme për politikën tonë.

Partitë politike aktuale kështu siç janë me mungesë të një vlerë të demokracisë së brendshme, peng të grupeve të ngushta, deri tani kanë demonstruar në qindra raste se secilin individ dhe ide e cila është dhe mundë të shkojë përtej këtyre interesave të ngushta në shërbim të të përgjithshmes, e bëjnë të panevojshëm për aktualitetin politik.

Konsideroj se iniciativa e re politike është dhe një betejë e vazhdueshme e këtyre politikanëve, në fakt e shumë më shumë se këtyre dyve. Është betejë rreth vlerave, ideve dhe veprimit politik, të cilin synojmë e nuk po mundë ta arrijmë përmes partive ekzistuese.

A janë të duhurit!? A janë më të mirët!? Janë më të guximshmit për mos të heshtur dhe për mos tu nënshtruar ideve dhe vlerave shumë të selektuara e të mangëta, të cilat na serviren nga partitë aktuale.

Prandaj, nëse zgjedhjet e tyre individuale janë që ata përmes një organizimi tjetër mundë të japin kontributin në fushën ku ata mendojnë se kanë vlerë, ne nuk mundë dhe nuk duhet t’i kundërvihemi për atë që ata dëshirojnë t’i japin shoqërisë.

Nuk kemi nevojë as t’i japim mbështetjen ekskluzive, por mbytja e shpresës dhe idesë, është favorizuese për të ngushtuar hapësirën e mendimit dhe veprimit në një rreth të ngushtë të politikave dhe partive ekzistuese.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...