Published On: 12 Janar, 2016
Bota |

ISIS publikon “manual terrorist”

  • Grupi xhihadist “Shteti Islamik” publikoi një “manual” shqetësues për anëtarët e tij, të cilët duhet të kryejnë sulme terroriste, në të cilin këshillohen se si duhet të sillen derisa jetojnë në Perëndim dhe të bëhen kinse janë të krishterë dhe se bëjnë jetë perëndimore.

Siç publikoi gazeta britanike “Daily Mail”, “manuali”, i cili është përkthyer edhe në gjuhën angleze, paraqet version të azhurnuar të tekstit origjinal me instruksione të cilat në të kaluarën i ka publikuar Al Kaeda.

Në të ofrohen “këshilla të sigurisë” dhe “udhëzimet” për kryerjen e sulmeve terroriste për të a.q. “ujqër të vetmuar”, por edhe për celulat më të vogla të SHI-së.

Në “manual” në 12 kapituj në 64 faqe të terroristëve, mes tjerash u sqarohet se si të kyçen në internet, ndërsa më pas të mos vërehen dhe cilat aplikacione t’i përdorin në telefonat celularë dhe cilave t’u shmangen.

Midis tjerash “manuali” përmban edhe udhëzime për vendosjen e bombave para automjeteve dhe për mënyrat se si të mbetesh anonim gjatë shfrytëzimit të smartfonit.

Anëtarëve të grupit të cilët jetojnë në Perëndim, ISIS u rekomandon t’i qethin mjekrat, të vishen në stilin perëndimor, veshjet t’i kenë me ngjyrë dhe të bëhen sikur janë të krishterë me atë që do të mbajnë zinxhirë me kryq në qafë.

“Në raste të tilla lejohet mbajtja e zinxhirëve me kryq. Siç e dini krishterët, madje edhe ateistët në Perëndim me origjinë krishtere, mbajnë kryqe në qafë. Por, mos mbani (kryqe) nëse në pasaportë keni emër mysliman, pasi që mund të duket e çuditshme”, thuhet në “manual”.

“Daily Mail” përkujton se ky nuk është “manuali i parë terrorist” i ISIS’it. Në qershor të vitit të kaluar, grupi publikoi “manualë” për përpunimin e bombave dhe për përdorimin e armëve të zjarrta.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...